Ştiri locale

Ultimatum al Primăriei Barcani: Localnicii care nu-și strâng gunoaiele vor fi amendați

Primăria Barcani le dă un ultimatum localnicilor din zonele Friguraș și Pârâul Jacului, care au avut la dispoziție aproape o lună pentru a strânge gunoaiele menajere și cele reciclabile din curți sau de la marginea proprietăților pe care le dețin. Primarul localității, Nicolae Pastor, avertizează că în perioada următoare vor avea loc controale, iar cei care nu au adunat deșeurile vor primi amenzi de 2.500 de lei.

„În perioada următoare vom efectua controale care privesc curățenia în zona proprietății dar și în apropierea acesteia. Unde se vor găsi gunoaie (menajere/reciclabile), amenda va fi în cuantum de 2500lei!”, este mesajul scurt, dar la obiect, transmis de edil într-o postare pe pagina de Facebook „Împreună pentru Barcani”.

Publicitate

La finalul lunii trecute, primarul i-a anunțat pe localnici că au la dispoziție doar două săptămâni (până pe 10 noiembrie) să își salubrizeze curțile și proprietățile, iar autoritățile locale le-au pus la dispoziție pubele de dimensiuni mari, pentru ca deșeurile să poată fi ridicate săptămânal, totul pe cheltuiala Primăriei.

Nu este singura măsură luată cu scopul educării comunității. Amintim că în vară, hotărât să îi facă pe localnici să înțeleagă că sunt egali în fața legii, tânărul edil în vârstă de 33 de ani a promis că instituția pe care o conduce va începe să dărâme construcțiile ridicate ilegal pe pășunea comunei, dacă persoanele pentru care s-au emis decizii judecătorești care le obligă la ore în folosul comunității nu respectă programul stabilit și nu se prezintă la muncă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio