Ştiri locale

UDMR pierde un senator în Covasna, iar partidul de pe locul 4 câştigă două locuri în Parlament

UDMR Covasna a obţinut patru mandate în viitorul Parlament al României în urma alegerilor desfăşurate duminică, dintre care trei în Camera Deputaţilor şi unul la Senat, iar celelalte două mandate, unul de deputat şi unul de senator, au fost atribuite PMP, în urma redistribuirii la nivel naţional, potrivit rezultatelor finale, a declarat Miklos Erzsebet, vicepreşedintele BEJ Covasna.

Cele patru mandate UDMR vor fi ocupate de politologul Benkő Erika, deputatul Márton Árpád, juristul Kulcsár Terza-József, la Camera Deputaţilor, repectiv fostul deputat Fejér László, la Senat.

Celelalte două mandate, care au revenit judeţului Covasna în baza normei de reprezentare, au fost atribuite Partidului Mişcarea Populară (PMP), în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional, şi vor fi ocupate de Octavian Goga (foto) la Camera Deputaţilor şi Gheorghe Baciu, la Senat. PMP a obţinut în urma votului de duminică în judeţul Covasna 1.967 de voturi (2,94%) pentru Camera Deputaţilor şi 2.066 de voturi (3,05%) pentru Senat.

Din 1990 şi până în prezent, UDMR Covasna şi-a adjudecat în mod constant ambele mandate de senatori şi trei mandate de deputat, cel de-al patrulea revenind, în urma redistribuirii voturilor, unuia sau altuia dintre partidele româneşti.

Prezenţa la vot în judeţul Covasna la scutinul de duminică a fost de 38,25%, iar cele mai multe voturi au fost obţinute de UDMR, peste 74%, urmat de PSD (10,20%), PNL (peste 4,5%), PMP şi ALDE (ambele în jur de 3%) şi USR (1,6%).

(Agerpres)

\"octavian-goga\"

Publicitate
banner we radio