Ştiri locale

UDMR nu are contracandidaţi pentru primari în 14 localităţi din judeţul Covasna

În 14 localităţi din judeţul Covasna doar UDMR a depus candidaturi pentru funcţiile de primari, a declarat miercuri preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, în localităţile Brateş, Brăduţ, Cernat, Estelnic, Mereni, Poian, Sânzieni, Comandău, Lemnia, Micfalău, Băţani, Reci, Bodoc şi Turia nici o altă formaţiune nu a depus candidaturi pentru funcţiile de primari.

Publicitate

\’Din punct de vedere juridic nu, dar din punct de vedere politic am câştigat deja alegerile pentru funcţiile de primari în aceste localităţi\’, a declarat Tamas Sandor la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, UDMR nu are contracandidaţi nici pentru consiliile locale în comunele Bodoc şi Mereni, lucru nemaîntâmplat până acum în istoria postdecembristă a judeţului, şi crede că se datorează faptului că autorităţile locale aflate sub culorile UDMR \’şi-au făcut bine treaba\’, lucrând pentru dezvoltarea comunelor şi comunităţilor locale.

Tamas a precizat că UDMR a încheiat un acord de colaborare cu Partidul Civic Maghiar (PCM) în perspectiva alegerilor locale, având ca obiectiv susţinerea reciprocă pentru câştigarea a 40 din cele 45 de primării din judeţ, în zonele în care populaţia maghiară este majoritară. Astfel, UDMR va avea 36 de candidaţi la primării, PCM trei, iar ambele formaţiuni vor susţine candidatura unui independent în localitatea Vârghiş. El a mai menţionat că zece dintre cei 40 de candidaţi pentru funcţiile de primari sunt noi, doi au 32 de ani, iar alţi doi, respectiv cei din Cernat şi Bodoc, au fost aleşi în funcţii în 1990.

În ce priveşte Consiliul judeţean, Tamas Sandor a menţionat că îşi doreşte un nou mandat de preşedinte, prin urmare va deschide lista de consilieri a UDMR Covasna, care va conţine nume noi în proporţie de 50%. Pe listă se vor regăsi două femei pe locuri eligibile, iar 20% dintre locuri au fost alocate tinerilor.

În opinia sa, anul acesta \’bătălia se va duce la oraşe\’, respectiv pentru câştigarea primăriilor şi consiliilor locale din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio