Ştiri locale

UDMR îl susţine pe primarul Antal Árpád pentru un nou mandat

Conducerea organizaţiei UDMR Covasna a declarat, miercuri, că îl susţine pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, pentru cel de-al treilea mandat, deşi acesta nu a luat încă o decizie cu privire la o nouă candidatură.

Antal Árpád este anchetat de DNA într-un dosar privind un credit BERD şi se află sub control judiciar pentru 60 de zile, având interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Publicitate

„Domnul Antal Árpád este şi acum primarul oraşului Sfântu Gheorghe. UDMR vrea ca să fie şi în continuare primarul oraşului Sfântu Gheorghe. Nu avem altă alternativă decât pe domnul Antal Árpád. Candidaturile trebuie depuse până pe 27 aprilie”, a declarat preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antal Árpád este cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La mijlocul lunii trecute, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţii Primăriei şi reprezentanţii BERD. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, însă primarul susţine că acuzaţiile sunt nejustificate. Antal şi-a luat concediu fără plată pentru cele 60 de zile cât se află sub control judiciar.

La sfârşitul anului trecut, înainte de a fi audiat de DNA în acest caz, Antal Árpád a declarat public că se gândeşte să se retragă din viaţa publică.

„Dilema mea sau decizia pe care urmează să o iau nu este dacă rămân primar sau dacă vreau să fiu preşedinte de consiliu judeţean, sau deputat sau senator, aşa cum se speculează. Decizia mea este de a rămâne sau nu în viaţa publică, la asta se referă decizia mea. Dacă decid să rămân în spaţiul public atunci voi mai candida la Primăria Sfântu Gheorghe, pentru că îmi place ceea ce fac. Deci, decizia mea se va referi dacă ies din politică sau din viaţa publică sau nu”, a declarat la acea vreme Antal Árpád. El a mai spus că această funcţie i-a adus „multe satisfacţii, dar şi insatisfacţii ori neîmpliniri”.

Antal Árpád, în vârstă de 40 de ani, a fost ales primar al municipiului Sfântu Gheorghe în anul 2008 pe listele UDMR Covasna, după patru ani în care a fost deputat în Parlamentul României.

(Agerpres)

Foto arhivă

Publicitate
Publicitate
banner we radio