Ştiri locale

UDMR Covasna şi-a depus listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare

O femeie, de profesie politolog, Benkő Erika, deschide lista de candidaţi a UDMR Covasna pentru Camera Deputaţilor, depusă miercuri la Biroul Electoral Judeţean.

Pe locul al doilea se află deputatul Márton Árpád, care candidează pentru cel de-al optulea mandat, iar pe al treilea, preşedintele Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsár Terza-József, care a obţinut un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor în baza unui acord de colaborare încheiat între cele două formaţiuni politice.

Pe următoarele locuri pe lista UDMR pentru Cameră se regăsesc Könczei Csaba, Dezső Csongor şi Olteán Csongor.

Pentru Senat vor candida actualul deputat Fejér László, economistul Miklós Zoltán, preotul reformat Makkai Péter şi Sütő Mária Rita.

„Avem o echipă foarte bună şi sunt convins că vom avea un grup parlamentar puternic atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor. Sunt convins că parlamentarii noştri din judeţul Covasna vor fi mai activi şi mai vizibili în mandatul ce va urma. (…) Noi am spus mereu că vrem două lucruri importante – să contribuim la modernizarea României şi la emanciparea societăţii româneşti şi dorim să avem o ţară în care să ne simţim acasă, pentru că este şi ţara noastră”, a declarat miercuri, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, după depunerea listelor la Biroul Electoral.

Benkő Erika a menţionat că scopul ei este de a reprezenta cu prioritate interesele comunităţii maghiare şi de a face auzite „vocea” şi doleanţele acestei comunităţi la Bucureşti.

„Candidez pentru că eu cred că noi, cei care credem în această regiune, în ţinutul secuiesc, trebuie să fim acolo unde se iau deciziile în legătură cu viitorul comunităţii noastre şi să ducem mesajul comunităţii noastre acolo unde se iau aceste decizii”, a spus aceasta.

Din 1990 şi până în prezent, UDMR Covasna a reuşit să îşi adjudece în mod constant două mandate de senatori şi trei mandate de deputat, cel de-al patrulea revenind, în urma redistribuirii voturilor, unuia sau altuia dintre partidele româneşti.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio