Ştiri

Ucigaşul poliţistului din Timiş, găsit spânzurat în celula în care era închis

Marcel Lepa, bărbatul acuzat că l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat în celula în care era închis la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul acuzat că l-a ucis duminică, 2 iunie, pe poliţistul Cristian Amariei, în localitatea Izvin, a fost găsit spânzurat luni dimineaţa. Potrivit presei locale, medicii încearcă să îl resusciteze pe Lepa, care se afla în carantină, fiind sub puterea unui mandat de executare a unei pedepse de patru ani şi opt luni pentru care era şi urmărit în momentul în care a comis crima. 

Publicitate

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Marcel Ionel Lepa a folosit pentru a se sinucide cearşaful de pe patul din celula în care era închis singur. Acesta s-a spânzurat în grupul sanitar al celulei, au anunţat cei de la Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara.

Medicii au confirmat decesul bărbatului la ora 7.15. Reprezentanţii Penitenciarului au declanşat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului.

„Deţinuţii au în cameră cearşafuri, pături, nici nu poţi sta fără. Au haine. Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice. Sigur că atunci când avem informaţii că acesta ar fi intenţia, deţinuţii sunt supravegheaţi ceva mai intens. Însă nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el. Dacă un deţinut îşi doreşte asta, la fel ca orice om de altfel, poate să o facă. Nimeni nu-l poate împiedica să se sinucidă, dacă asta urmăreşte să facă”, a declarat Sorin Dumitrascu, preşedinte Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

La fiecare deces al unui deţinut, indiferent de motive, este sesizat procurorul care răspunde de penitenciar. „Se fac verificări în cauză, iar procurorul decide în funcţie de ce a constatat. După care urmează procedura tipică pentru oricare deces, va fi înmormântat şi aşa mai departe”, a mai spus Sorin Dumitrascu.

Ionel Marcel Lepa a fost arestat preventiv, vineri, după ce a fost audiat de procurori. Lepa a recunoscut ca l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, însă a spus că nu a intenţionat să-l omoare, că a ţintit la picioare, dar arma s-a descărcat în pieptul şi gâtul poliţistului. De asemenea, a spus că a fugit pentru că s-a speriat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio