Ştiri

Turnul de control și căile de rulare pentru Aeroportul Braşov ar putea fi gata anul viitor

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că turnul de control și căile de rurale pentru Aeroportul Braşov ar putea fi finalizate anul viitor, scrie newsbv.ro.

El a precizat că pentru aceasta trebuie să se finalizeze rapid în Camera Deputaților procedura privind aprobarea transferului de teren de la Institutul Cartofului la Consiliul Județean și să nu apară constestații la licitațiile care vor fi organizate.

Publicitate

La rândul său, primarul George Scripcaru a precizat că, după ce se rezolvă situaţia juridică în privinţa administrării terenului pentru Aeroport, se va decide care este forma legală prin care Primăria și Consiliul Local Brașov să se implice în construirea Aeroportului.

Ambii edili au mulțumit public tuturor parlamentarilor, indiferent de partide, pentru susținerea proiectului legislativ referitor la transferul imobiliar.

Pentru finalizarea lucrărilor la aeroport va mai fi nevoie de aproximativ 35 de milioane de euro. Până acum, în acest proiect au fost investite aproximativ 27,7 milioane de euro, din care 17 milioane de euro (inclusiv TVA) pentru realizarea pistei de decolare aterizare. Turnul de control, căile de rulare şi aerogara sunt principalele obiective ce trebuie realizate pentru operaţionalizarea aeroportului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio