Ştiri locale

Turism cultural și spectacole pentru adulți și copii în decembrie la TAM

Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) a pregătit programul lunii decembrie, care cuprinde atât spectacole și povești pentru copii, difuzate online, cât și spectacole offline pentru adulți. De asemenea, pentru cel mai nou spectacol al actualei stagiuni, „Richard III”, în regia lui Eugen Gyemant, TAM pune la dispoziția bucureștenilor un autocar cu care pot veni să vadă spectacolul. În plus, ziua de 1 Decembrie va fi marcată prin difuzarea online a spectacolului „Doi morți vii”, regia Al. Dabija.

Luna decembrie la  Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) începe cu sărbătoarea Marii Uniri. În cadrul agendei culturale stabilite de Prefectura Covasna cu acest prilej, TAM va difuza online, atât pe pagina sa de Facebook, cât și pe cea a Prefecturii, spectacolul „Doi morți vii”, în regia lui Alexandru Dabija, după textul lui Vasile Alecsandri. Ora de difuzare va fi stabilită și comunicată ulterior, iar accesul va fi gratuit.

Publicitate

Ziua de 6 Decembrie le este dedicată copiilor. Aceștia vor primi în dar de Moș Nicolae o zi de povești și spectacole online, după următorul program:

 1. Maratonul Poveștilor – povești și spectacole pentru copii difuzate online, cuprinde istorioarele incluse în seria „Povești TAM-Liternet”:
 • 8:00 – „Aventurile lui Noruleț măgărușul călător” – lectura Camelia Paraschiv
 • 9:30 – „Ușu, măgărușul buclucaș” – lectura Anca Pitaru
 • 10:30 – „Aventurile măgarului Alfred” – lectura Elena Popa
 • 12:00 – „Lumea lui Ciupilică Mofturici” – lectura Alexandrina Ioana Costea
 • 13:00 – „Preafrumoasa poveste a domnului măgar”- lectura Sebastian Marina
 • 14:00 – „Povestea Măgărușului” – lectura Fatma Mohamed
 1. Spectacole pentru copii, difuzate online, pe pagina de Facebook TAM:
 • 15:00 – „Doi galbeni”, regia Mirela Bucur
 • 16:00 – „Frumoasa din pădurea adormită”, regia Ivácsony László și Fazakas Misi
 • 17:00 – „Mateiaș Gâscarul”, regia Mirela Bucur
 • 18:00 – „Leul Ra”, regia Cezar Ghioca

Pentru încurajarea turismului cultural, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) reia inițiativa de a aduce spectatori din București. Astfel, în ziua de 17 decembrie, la ora 10:00, din fața Teatrului Național București, va pleca un autocar cu spectatorii care vor dori să vadă spectacolul „Richard III”, în regia lui Eugen Gyemant, care a avut premiera în luna noiembrie.

Persoanele interesate își vor putea face rezervare pentru locuri pe mail, la adresa: pr@tam.ro, până cel târziu la data de 15 decembrie. Costul deplasării este de 160 de lei de persoană și include: transport dus-întors, acces în sala de spectacol și prânz tradițional. Plata se va face în București, numerar, la urcare în autocar. Plecarea înapoi la București va fi la ora 21:00, din fața Teatrului „Andrei Mureșanu”. În excursie vor putea participa numai persoanele cu certificat verde, limita maximă fiind de 30 de locuri.

Programul lunii decembrie pentru adulți cuprinde, pe lângă „Richard III” (17 decembrie ora 18:00), și următoarele spectacole:

 • 4 decembrie, ora 19:00 – „Consimțământ, regia Radu Afrim
 • 8 și 9 decembrie, ora 19:00 – „Scene dintr-o căsnicie”, regia Ioan Carmazan
 • 14 decembrie, ora 19:00  – „Grădinărit uman”, regia Andrei Măjeri

Precizăm că accesul în sala TAM se face numai în baza certificatului verde, în limita de 30% din capacitatea sălii. În condițiile în care, până la data la care sunt programate spectacolele, incidența în Sf. Gheorghe scade la 6 la mia de locuitori, gradul de ocupare a sălii va crește până la 50%.

Biletele pentru spectacolele offline sunt disponibile pe www.eventim.ro.

Cu prietenie,
Echipa TAM

Publicitate