Ştiri locale

„Tu decizi pentru Întorsura Buzăului”. Primăria finanțează proiectele comunitare

Pentru al doilea an la rând, Primăria Întorsura Buzăului finanțează proiectele comunitare în cadrul campaniei de bugetare participativă „Tu decizi pentru Întorsura Buzăului”, lansată cu scopul de a încuraja implicarea cetățenilor în dezvoltarea comunității în care trăiesc, lucrează sau merg la școală.

Și în acest an, autoritățile locale au alocat din bugetul local suma de 50.000 de lei, banii urmând să fie utilizați pentru implementarea unor proiecte la inițiativa locuitorilor. Aceștia din urmă au își vor putea depune proiectele începând din data de 7 aprilie, la Registratura Primăriei Întorsura Buzăului, termenul limită fiind data de 17 aprilie, ora 16:00.

Toate inițiativele vor fi supuse votului publicului, iar cele câştigătoare vor fi finanţate de autorităţile locale.

„Am lansat campania de bugetare participativă de anul acesta. Voi veniți cu ideile și Primăria implementează proiectele care primesc cele mai multe voturi de la întorsureni. Fiecare știe cel mai bine care e proiectul care poate schimba în bine viața comunității în care trăiește, zona în care lucrează sau merge la școală (…) Bugetul de anul acesta este 50 mii de lei, bani pe care voi puteți decide direct cum îi folosim. Este al doilea an în care derulăm această campanie și ne simțim încrezători, după succesul de anul trecut, că și ediția aceasta va fi plină de idei bune”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Inițiativele vor putea fi votate prin aplicația Cityon, accesând site-ul Primăriei Întorsura Buzăului (AICI)iar proiectele care vor primi cele mai multe voturi vor fi puse în aplicare.

Programul de bugetare participativă al Primăriei Întorsura Buzăului a fost inițiat anul trecut, pe modelul implementat de Primăriile municipiilor Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. Aceasta din urmă a lansat programul de bugetare participativă în 2020, în vreme ce autoritățile locale din Sfântu Gheorghe l-au implementat în urmă cu 4 ani, în parteneriat cu Grupul PONT, cu scopul de a implica tinerii în viaţa comunităţii locale.

La prima ediție a campaniei „Tu decizi pentru Întorsura Buzăului” au fost înscrise 4 proiecte, respectiv „Traseu ciclistic montan”, „Teqball – noul sport”, „Vântule, deschide-mi o carte” și „Mișcare și sport pentru Întorsura Buzăului”, acesta din urmă primind cele mai multe voturi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio