Ştiri

Trupa Smokie va cânta la Braşov la aprinderea luminiţelor de Crăciun

 

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi să se bucure de „Braşov, oraş din poveste”.

Totul va începe în 6 decembrie, în Piaţa Sfatului, când vor fi aprinse luminiţele din bradul de Crăciun şi ornamentele luminoase de sărbătoare din centrul oraşului, conform bzb.ro. Spectacolul va începe la ora 17.30, cu 10 minute de videomaping pe clădirea Muzeului Judeţean de Istorie.

Publicitate

La 17.40 începe „numărătoarea inversă” pentru aprinderea beculeţelor de  Crăciun, după care, pe scenă va urca trupa românească Proconsul.

Vedeta serii va fi legendara formaţie britanică Smokie, care va susţine un concert special pe scena din Piaţa Sfatului.

Anul „multicolor”

Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului are o înălţime de 25 de metri de la sol şi este împodobit cu kilometri de beteală, globuri şi zeci de ornamente luminoase. De asemenea, în Piaţa Sfatului au fost împodobiţi şi cei 9 stâlpi de iluminat, dar şi Casa Sfatului. Totodată, pe străzile Republicii, Michael Weiss, Apollonia Hirscher, Postăvarului, precum şi pe străduţele care fac legătura între Piaţa George Enescu şi Piaţa Sfântul Ioan au fost instalate tavane luminoase.

Ornamente luminoase au fost montate şi pe stâlpii de iluminat de pe Bulevardul Eroilor, strada Mureşenilor, pe cei din Livada Poştei, precum şi pe faţada dinspre Prefectură a Primăriei Braşov.

Spre deosebire de anii precedenţi, nu a mai fost aleasă o culoare dominantă, autorităţile locale optând, de data aceasta, pentru un iluminat multicolor, tema dominantă pentru ornamentele luminoase fiind turta dulce.

Târg de Crăciun în Piaţa Sfatului, patinoar în Piaţa Sfântul Ioan

În perioada 6 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018, braşovenii şi turiştii pot să cumpere suveniruri, decoraţiuni de Crăciun şi să deguste băuturi şi preparate culinare de sezon la Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Anul acesta, pentru comercianţi au fost pregătite 40 de căsuţe, dintre care 32 vor fi ocupate de comercianţi, iar 8 de către organizaţii non-guvernamentale din Braşov.

În Piaţa Sfântul Ioan (din spatele Hotelului Aro Palace) va fi amenajat un patinoar, la care intrarea copiilor va fi gratuită. De altfel, în acest loc se vor desfăşura şi alte activităţi dedicate celor mici.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio