Ştiri locale

Trofeul „Crai Nou”, câștigat în premieră de elevii Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe

Elevii secției de canto a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe au cucerit, în premieră, trofeul concursului național de interpretare vocală „Crai Nou”, organizat la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov. Competiția, ajunsă în acest an la a XIII-a ediție, a adunat în weekend elevi din aproape toate colțurile țării, iar juriul a fost prezidat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip.

Trofeul „Crai Nou” a fost câștigat de Keresztes Antonia, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Plugor Sándor”, iar la secțiunea „canto clasic” locurile I, II și III au fost câștigate de Csehi Szilamér, elev în clasa a X-a, Teodorescu Maria Sofia din clasa a IX-a, respectiv Hodor Balázs, elev în clasa a X-a, de la aceeași școală. De asemenea, eleva Anastasia Cismaș din clasa a XII-a a obținut mențiune pentru prestația din timpul concursului.

Publicitate

„Noi am participat cam întotdeauna, dar este pentru prima dată când câștigăm trofeul, prin prestația excepțională a elevei Keresztes Antonia din clasa a XI-a, este cel mai mare rezultat. Cu 5 copii am participat, și cu fiecare am câștigat un premiu, este o performanță. În ultimii 2 ani, concursul s-a desfășurat online, din cauza pandemiei, iar acest lucru s-a simțit. Este mai greu cu prezență fizică, dar au reușit să facă față. În anii trecuți am mai obținut locurile I, II, III și mențiune, dar trofeul concursului este pentru prima dată când îl aducem acasă. Sunt foarte mândră de elevii mei”, ne-a spus directoarea liceului, prof. Sebestyèn Lázár Enikő.

Concursul se adresează elevilor care studiază canto clasic la liceele de profil din țară, evaluarea fiind făcută pe baza unor criterii precum: interpretarea și impresia artistică, tehnica și respectarea textului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio