Ştiri locale

Trimis în judecată pentru mituirea unui poliţist covăsnean

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat care a oferit mită unui poliţist cu scopul de a nu-l sancţiona contravenţional pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi a nu-i reţine permisul de conducere.

Bărbatul, depistat în data de 17 aprilie a.c. în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe DJ103, având o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-a oferit agentului de Poliţie suma de 3.000 de lei pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

Publicitate

În urma sesizării poliţistului, ofiţerii de poliţie judiciară sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au organizat a doua zi o acţiune de prindere în flagrant, în timpul căreia şoferul i-a remis agentului de Poliţie suma de 1.500 de lei din cei 3000 de lei promişi, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Covasna.

Agentul de poliţie este la al doilea denunţ prin care sesizează intenţia unui cetăţean de a-l mitui, cel anterior având loc în data de 3 ianuarie a.c., când a refuzat suma de 300 de lei pentru a nu dispune anumite măsuri legale, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio