Ştiri locale

Tricouri, șosete şi lenjerie intimă, verificate de inspectorii OPC Covasna

La începutul lunii august, inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna au prelevat mai multe probe de produse textile de la diferiți operatori economici din județ, pentru a determina dacă ceea ce este scris pe etichetă se regăsește și în materialul produselor hainelor scoase la vânzare.

Potrivit unui comunicat de presă al CJPC Covasna, din totalul celor 21 de probe prelevate, doar 9 corespundeau inscripției de pe etichetă, restul fiind neconforme. Practic, deşi eticheta produsului atesta un anumit procentaj al compoziţiei fibroase, probele de laborator au indicat cu totul alte valori.

Publicitate

Printre produsele textile verificate se numără: tricouri de damă, șosete pentru bărbați, șosete pentru bebeluși sau lenjerie intimă pentru femei.

„La un tricou pentru femei prelevat de la un comerciant din Sfântu Gheorghe s-a constatat că produsul vândut și etichetat cu o compoziție fibroasă de 100% bumbac, conținea de fapt doar 18,6% bumbac, restul de 81,4% fiind poliester; niște șosete de bărbați etichetate cu o compoziție fibroasă de 90% bumbac, 5% poliamidă și 5% spandex, în realitate conțineau doar 57,1% bumbac, 34,8 % poliester și 8,1% elastan”, se arată în comunicatul de presă.

Și în cazul unor chiloți de damă, pe a căror etichetă era trecută o compoziție fibroasă de 95% bumbac și 5% spandex, în urma probelor de laborator comisarii CJPC Covasna au constatat că produsul conține de fapt 94,7% poliamidă și 5,3% elastan.

Astfel, în urma verificărilor, comercianții care au fost prinși cu produse neconforme au fost sancționați contravențional.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio