Ştiri

Tribunalul Bucureşti a decis îngheţarea cursului la franci elveţieni la 2,1 lei, pentru un credit

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, îngheţarea cursului pentru un credit în franci elveţieni, la 2,1 lei, decizia fiind definitivă şi executorie.

Tribunalul Bucureşti a dat vineri decizie definitivă într-un dosar în care un client reclamase faptul că ratele sale au crescut foarte mult din cauza majorării cursului la francul elveţian şi a contestat clauzele din contract, considerându-le abuzive.

Publicitate

„Discutăm despre un credit de aproximativ 86.0000 de CHF achiziţionat în luna decembrie 2007. Împrumutatul a cumpărat acest credit pentru un scop normal şi firesc, să-şi achizitioneze un imobil, însă nefiresc şi imoral a fost ca după o perioadă, nu foarte lungă de timp, rata lui a ajuns să fie dublă”a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul a mai precizat că „Instanta, Tribunalul Bucureşti, nu doar că a îngheţat cursul la 2,1 lei/franc elveţian, dar a şi stabilit denominarea în moneda naţională a ratelor lunare. Decizia este definitivă, iar dacă banca nu se conformează urgent, o vom pune în executare silită\”.

(Mediafax)

Publicitate
Publicitate
banner we radio