Ştiri locale

Trenuleţul turistic Sepsi Tour va efectua curse speciale de sărbători

Trenuleţul turistic Sepsi Tour din Sfântu Gheorghe va efectua, luna aceasta, mai multe curse speciale cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferind călătorilor posibilitatea de a ajunge la Târgul de Crăciun din centrul municipiului, precum şi la patinoarul artificial de la Arena Sepsi.

Biletele costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii şi pensionari şi pot fi achiziţionate de la şoferul trenuleţului.

„Trenuleţul Sepsi Tour va efectua curse speciale de sărbători între 16 decembrie şi 6 ianuarie pentru a face sezonul de iarnă şi mai frumos pentru locuitorii şi turiştii care vin să viziteze împrejurimile. Trenuleţul, îmbrăcat în decoraţiuni de Crăciun, va circula pe două rute diferite pentru a duce cât mai mulţi oameni la evenimentele de iarnă (…) Aceste curse vor oferi locuitorilor din Sfântu Gheorghe şi vizitatorilor posibilitatea de a trăi o adevărată experienţă magică şi de a ajunge la Târgul de Crăciun cu ajutorul acestui trenuleţ festiv. Acesta are scaune confortabile şi va dispune de muzică specifică sărbătorilor de iarnă pentru a transforma călătoria într-o aventură unică”, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei Vadon, într-un comunicat de presă.

În perioada 16-23 decembrie, trenuleţul va circula zilnic între orele 16:00 şi 19:00 şi va transporta către Târgul de Crăciun locuitorii din patru cartiere: Gării, Simeria, Ciucului şi Oltului.
De asemenea, în zilele de 16, 23, 30 decembrie 2023 şi 6 ianuarie 2024 trenuleţul va circula şi către patinoarul artificial de la Arena Sepsi.

Trenuleţul, achiziţionat de autorităţile locale din Ungaria cu suma de 824.000 de lei, a fost pus în funcţiune la sfârşitul anului 2021 cu scopul de a diversifica oferta turistică a judeţului Covasna, dar şi programele destinate localnicilor.

Traseele și orele de plecare sunt următoarele:

Târgul de Crăciun | 16-23 decembrie

  • 16:00 Cartierul Gării – Stația de autobuz din fața gării
  • 17:00 Cartierul Simeria – Stația de autobuz din fața magazinului Bertis
  • 18:00 Cartierul Ciucului – Stația de autobuz vizavi de magazinul Bertis
  • 19:00 Cartierul Oltului – Stația de autobuz de pe strada Nicolae Iorga

În toate cazurile, trenulețul sosește în fața Bibliotecii Județene „Bod Péter”.

Patinoar | 16, 23, 30 decembrie și 6 ianuarie

  • 10:15 Biblioteca Județeană „Bod Péter” – Arena Sepsi
  • 13:15 Arena Sepsi – Biblioteca Județeană „Bod Péter”

Biletele sunt disponibile în tren: adulți – 12 lei, copii și pensionari – 6 lei.

Publicitate
banner we radio