Ştiri locale

Trenul metropolitan Braşov-Sfântu Gheorghe va fi funcţional din 2023

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că în urma discuțiilor purtate la Ministerul Transporturilor, varianta maximală de la care pleacă studiul de fezabilitate necesită 22 de garnituri de tren pe trei linii propuse. „Avem o distribuție de 7, 7 și 6 trenuri, plus două de rezervă. Aceasta este varianta maximală din punct de vedere al stațiilor, pentru că ne propunem să ajungem până la Sfântu Gheorghe, înspre nord, și până la Sinaia, înspre sud”, a precizat Coliban în Jurnalul de primar.

„Practic, aceasta este varianta care folosește toată infrastructura existentă la ora actuală, ba chiar și infrastructura aflată în proiect, respectiv conexiunea dintre Ghimbav, Aeroport, și Bod, și Magistrala 300. Schema este construită pe patru magistrale sau, dacă e să considerăm T2 și T4 o singură magistrală, vorbim de trei linii majore”, a mai spus sursa citată.

Publicitate

Coliban spune că a primit un feedback bun de la Ministerul Transporturilor și că proiectul trenului metropolitan are şanse de a ajunge la maturitate în acest an și să fie finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

„Dacă am avea aceste trenuri, am putea folosi infrastructura actuală începând de mâine. Condiția este să finalizăm achiziția de trenuri până la finalul lui 2022, iar primele trenuri să fie funcționale din 2023”, a explicat Coliban, care a anunțat că aceasta este ținta municipalității.

Publicitate
banner we radio