Ştiri locale

Trei tineri din județul Covasna primesc finanțare în cadrul programului MOL de promovare a talentelor

Trei tineri din județul Covasna au câștigat finanțare în acest an în cadrul programului de promovare a talentelor derulat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, pe bază de concurs de proiecte. Rezultatele au fost publicate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro și pot fi verificate AICI.

Bugetul total al ediției a fost de 560.000 de lei, bani alocați pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune. Din această sumă, 220.000 lei au fost destinați sportului, 200.000 lei artelor, iar 140.000 lei tinerilor cu vârste de peste 18 ani, aceștia din urmă putând solicita sprijin chiar dacă au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori.

Din județul Covasna au obținut finanțare Molnár Lelle Ágota și Nagy Rozsnyai Lotti (Patinaj artistic), respectiv Mihaly Ștefania (Popice).

Record de înscrieri

Potrivit inițiatorilor, la ediția din acest an a programului peste 2.000 de tineri au solicitat finanțare în valoare de peste 6,9 milioane de lei, un record în ceea ce privește numărul înscrierilor.

„La ediția din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, cu 163 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă și sport, care vor beneficia de finanțare totală sau parțială, cu un buget total de 560.000 de lei. În total, 434 de tineri artiști și sportivi talentați vor fi implicați în aceste inițiative. În acest an au obținut finanțare, printre alții, atleta Miklós Andrea, care va participa la Jocurile Olimpice din 2024, înotătorul Andrei Anghel, vicecampion la Jocurile Mondiale Universitare, atleta Alexandra Hudea și înotătorul Andrei Proca, ambii medaliați cu bronz la FOTE 2023; multipla campioană națională la kaiac, Sandra Paul; trupa de teatru Victory of Art; violonista Lois Muntean; pianista Voropciuc Maria Izabela; oboistul Kiss Alexander Theodor; artistul plastic Andrei Pennazio, precum și Vizsnyai Botond, canto”, se arată într-un comunicat al Fundației pentru Comunitate.

Cele peste 760 de proiecte înscrise provin din 39 de județe și din Capitală. Cele 226 de proiecte câștigătoare au fost selectate de către două jurii formate din specialiști în sport și în artă, care au propus finanțarea totală sau parțială a unor inițiative.

Astfel, în domeniul sportiv au fost selectate 121 de proiecte, iar în domeniul artistic au fost selectate 66 de proiecte. Pentru categoria specială a tinerilor care au peste 18 ani, au fost selectate 39 de inițiative care vor beneficia de 140.000 de lei. Beneficiarii a 107 de proiecte dintre cele 226 susținute au mai obținut finanțare în cadrul altor ediții, iar 119 proiecte sunt la prima finanțare.

„De-a lungul ultimilor 18 ani am avut ocazia să cunoaștem și să susținem tineri sportivi și artiști talentați și ne bucurăm că prin programul nostru am reușit să le oferim sprijinul de care au avut nevoie pentru a-și pune abilitățile în valoare, participând la competiții, festivaluri, concerte și expoziții. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obținut, iar efortul pe care tinerii îl depun pentru a face performanță reprezintă o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În cadrul celor 18 ediții de până acum, MOL România a acordat finanțări în valoare totală de 6.610.583 de lei. Astfel, 3.811 de tineri talentați din toată țara au primit un sprijin suplimentar pentru dezvoltarea carierei lor.

La ediția de anul trecut, printre câștigători s-au numărat 5 tineri din județul Covasna, respectiv Balogh Hanna din Sfântu Gheorghe la categoria „Sport” (judo), Molnár Lelle Ágota (Patinaj artistic) din Sfântu Gheorghe; Szvoboda Lara (Voltijă) din Târgu Secuiesc și Deszke Janka (Echitație) din localitatea Lunga, iar la categoria „Arte” a fost declarat câștigător proiectul depus de Kerezsi Tas Bence (Muzică pop-rock) din Valea Crișului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio