Ştiri locale

Trei tineri braşoveni, reţinuţi pentru furturi dintr-un centru comercial din Sfântu Gheorghe

Trei tineri din Braşov, bănuiţi că ar fi sustras în mod repetat articole vestimentare şi sportive dintr-un centru comercial din Sfântu Gheorghe, sunt cercetaţi de poliţişti, unul dintre aceştia fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna.

„În intervalul 19 decembrie 2023 – 7 martie 2024, forţele de ordine au fost alertate cu privire la mai multe incidente în care persoane necunoscute ar fi sustras bunuri din magazine specializate în comercializarea de articole vestimentare şi sportive, aflate într-un complex comercial din municipiul Sfântu Gheorghe. Persoanele bănuite acţionau cu pricepere, profitând de momentele de neatenţie ale personalului din magazine. În mod repetat, aceştia îndepărtau dispozitivele de securitate de pe articolele vestimentare, ascunzându-le în rucsaci şi părăsind apoi magazinele, fără a plăti. Într-una din situaţii, au fost opriţi de personalul de pază, reuşind însă să scape şi să abandoneze bunurile furate”, informează IJP Covasna.

Publicitate

În urma investigaţiilor întreprinse, poliţiştii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, din judeţul Braşov.

Aceştia au fost escortaţi la sediul unităţii de Poliţie, unde, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IJP Covasna, pentru infracţiunea de furt calificat în formă continuată.

Ulterior, aceştia au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul unuia dintre ei şi instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul celorlalţi doi.

Publicitate
Publicitate
banner we radio