Ştiri locale

Trei terenuri noi de tenis la Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe

Studiul de fezabilitate pentru extinderea complexului sportiv din strada Stadionului cu 3 terenuri noi de tenis de câmp, la standardele stabilite de Federația Română de Tenis, a fost actualizat şi aprobat de către consilierii locali, reuniţi miercuri în şedinţă extraordinară.

Proiectul prevede amenajarea în curtea Stadionului Municipal a două terenuri de tenis de câmp acoperite cu tartan cauciucat, și a unui teren de tenis acoperit cu iarbă artificială, dotate cu nocturne LED, alimentate și prin panouri fotovoltaice, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 2,1 milioane de lei, faţă de valoarea stabilită în Studiul de fezabilitate aprobat în luna iunie a anului trecut – de peste 1,6 milioane de lei.

Publicitate

„Diferenţa de costuri între studiul de fezabilitate întocmit în anul 2019 şi actualizarea din anul 2022 se justifică prin cota de inflaţie a materialelor de construcţii, care in intervalul de timp sus-menţionat a crescut. Estimăm că motivele principale care au adus la aceste creşteri sunt în directă legatură cu pandemia Covid-19, respectiv războiul dintre Rusia şi Ucraina. Nu s-au efectuat alte intervenţii suplimentare”, se arată în Memoriul justificativ.

Proiectul mai prevede amenajarea unor vestiare de tip container prefabricat, separat pe sexe, fiecare cu o capacitate de minimum 10 persoane/vestiar simultan, care vor fi dotate cu WC și duș, respectiv un container prefabricat pentru personalul administrativ. De asemenea, vor fi amenajate 6 locuri de parcare pentru autoturisme, iar pentru accesul vehiculelor în incintă au fost proiectate drumuri de acces asfaltate, de la strada Vânătorilor și până la terenurile de tenis. Accesul către cele 3 terenuri de tenis se va face din strada Vânătorilor, pe lângă terenul de antrenament.

„Fundamentat pe o viziune pe termen mediu şi lung, obiectivul principal al Municipalității este crearea unei infrastructuri sportive de calitate şi a unei culturi a sportului prin unitate, solidaritate, etică şi excelență. Prin realizarea prezentului proiect, se dorește crearea de noi spații în aer liber, prin amenajări de terenuri de tenis, care să le permită locuitorilor de toate vârstele accesul la mişcare şi sport (…) Raportul dintre numărul de terenuri de tenis existente şi populația (în creştere) doritoare de a practica acest sport fiind unul subunitar, se are în vedere crearea de terenuri noi de tenis care să satisfacă atât condiţiile de agrement/antrenament, cât şi cele profesioniste. Municipiul Sfântu Gheorghe nu dispune de suficiente terenuri de tenis, având în vedere concepția de dezvoltare a programelor sportive competitive la nivel local”, motivează Primăria Sfântu Gheorghe.

Întreținerea terenurilor de tenis va fi asigurată prin Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement și sportive ale Primăriei, iar sumele necesare în acest scop vor fi asigurate din buget local.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio