Ştiri

Trei persoane au murit din cauza gripei în ultima săptămână

Trei persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie, potrivit unei informări publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Au fost înregistrate 3 decese noi la cazuri de infecţie respiratorie acută severă confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 şi unul cu tipul A, nesubtipat. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 şi unul cu tipul A, nesubtipat”, informează sursa citată.

Publicitate

Dintre cele 9 persoane decedatem, 5 sunt femei şi 4 bărbaţi. Potrivit INST, 8 persoane decedate au avut condiţii medicale pre-existente. Nicio persoană care a murit din cauza gripei nu fusese vaccinată.

„La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (71.003) şi cu 15,1% mai mare comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (88.286)”, precizează INSP.

Până la 15 ianuarie au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio