Ştiri locale

Trei elevi din Sfântu Gheorghe, eliminați de la simularea Evaluării Naționale

Trei elevi de la Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe au fost eliminați luni, de la proba scrisă la Limba și literatura română, pentru că refuzau să rezolve subiectele și îi deranjau pe ceilalți colegi.

Inspectorul școlar general Kiss Imre ne-a precizat că deocamdată aceasta a fost singurul incident.

Publicitate

„În prima zi au fost eliminați 3 elevi de la Școala Gimnazială „Gödri Ferenc”, pentru că deranjau colegii, nu au vrut să scrie, se plictiseau și atunci au fost dați afară. În rest nu am avut nicio problemă”, ne-a declarat Kiss Imre.

Potrivit IŞJ Covasna, la proba de Limba și literatura română a simulării Evaluării Naționale, din totalul celor 2.043 de elevi de clasa a VII-a înscriși, au fost prezenți 1.931, iar dintre cei 1.889 elevi de clasa a VIII-a, s-au prezentat 1.777.  

În județul Covasna, la simularea Evaluării Naționale participă 4.007 elevi, dintre care 2.082 de clasa a VII-a (599 de la secția română și 1.483 de la secția maghiară), respectiv 1.925 de elevi de clasa a VIII-a (534 de la secția română și 1.391 de la secția maghiară).

Simularea Evaluării Naționale se înscheie miercuri, 13 martie, cu proba scrisă la limba maternă, iar rezultatele vor fi afișate pe 22 martie, notele putând fi trecute în catalog la cererea elevilor, potrivit ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate
banner we radio