Ştiri locale

Trei drumuri județene vor fi reabilitate prin programul „Anghel Saligny”

Trei drumuri județene vor fi reabilitate cu o finanțare totală în valoare de 27,9 milioane de lei în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, modernizarea urmând să se facă pe o porțiune totală de aproape 5 km.

Consiliul Județean Covasna a aprobat, joi, în cadrul ședinței ordinare a lunii septembrie, devizul general și hotărârile privind asigurarea sumelor necesare acoperirii cheltuielilor care nu se vor finanța de la bugetul de stat.

Publicitate

Cele trei proiecte de dezvoltare vizează modernizarea unei porțiuni de 2,35 km din drumul județean 121A, în comuna Valea Crișului; reabilitarea podului de peste Râul Olt în comuna Bixad și modernizarea drumului județean 113 care leagă drumul național cu Gara CFR Bixad, pe o porțiune de 1,7 km; respectiv modernizarea unui tronson de 800 de metri din drumul județean 121E, care leagă satul Angheluș cu Halta CFR din localitate.

Potrivit autorităților județene, valoarea lucrărilor de modernizarea a DJ 121A la Valea Crișului de ridică 9,4 milioane de lei, din care 8,54 milioane vor fi asigurate din bugetul de stat, restul sumei urmând să fie acoperită de Consiliul Județean.

În cazul lucrărilor din comuna Bixad, valoarea totală a investiției se ridică la 14,8 milioane de lei, din care 9,93 de milioane de lei vor fi asigurate prin Programul Național „Anghel Saligny”; iar costurile pentru modernizarea drumului județean care leagă satul Angheluș cu Halta CFR Angheluș se ridică la 3,7 milioane de lei, din care 2,45 de milioane de lei vor fi asigurate de la bugetul de stat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio