Ştiri locale

Trei directori de şcoli din Sfântu Gheorghe au renunţat la funcţie

Conducerile a trei unităţi de învăţământ din Sfântu Gheorghe vor fi schimbate începând cu luna iulie, pe o durată de două luni până la încheierea anului școlar, în data de 31 august, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Este vorba despre profesorul Fekécs Károly, care renunță la atribuțiile de director al Școlii Gimnaziale „Váradi József” începând cu data de 1 iulie, urmând să își continue activitatea de cadru didactic până în data de 1 septembrie când va ieşi la pensie.

Publicitate

Atribuțiile de director al Şcolii Gimnaziale „Váradi József” vor fi preluate de Magyarosi Imola, profesor titular la Liceul de Arte „Plugór Sándor”, specialitatea istorie, care a fost numită prin detașare până la încheierea anului școlar, respectiv până în data de 31 august.

Tot începând cu data de 1 iulie, directoarea adjunctă a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, prof. Mester Gizella, renunță la atribuții urmând ca acestea să fie preluate de Erdőközi Enikő, profesor titular în cadrul unităţii de învăţământ, specialitatea matematică – informatică, aceasta fiind numită prin detașare până la încheierea anului școlar curent.

De asemenea, începând cu data de 12 iulie, prof. Carmen Tordai renunță la atribuțiile de director al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, funcţia urmând să fie ocupată prin detaşare, până la încheierea anului şcolar, de Liliana Constantinescu, profesor titular în cadrul unităţii de învăţământ, având dublă specializare: economic administrativ comerț și servicii, respectiv matematică.

Ulterior, posturile vor fi ocupate în urma desfăşurării concursului naţional de ocupare a posturilor de director în toate şcolile din România, care va debuta în luna septembrie.

Şeful IŞJ Covasna, prof. Kiss Imre, a precizat că deciziile de a renunța la atribuții le-au aparţinut în totalitate foştilor directori, respectiv director adjunct, fiind luate „din motive personale”.

„Mulțumim domnilor directori/doamnelor directoare pentru tot efortul depus în perioada în care și-au desfășurat activitatea de coordonare a activității din unitățile școlare menționate. Le urăm colegilor care au preluat atribuțiile de director/director adjunct mult succes, multă sănătate și putere de muncă pentru a continua activitatea de ridicare a calității procesului instructiv-educativ în unitățile școlare în care au fost numiți, în beneficiul elevilor, părinților acestora și al întregii comunități”, transmite conducerea IŞJ Covasna într-un comunicat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat la mijlocul lunii iunie că în data de 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România, proba scrisă urmând să aibă loc pe 15 octombrie. Anterior, proba scrisă fusese anunţată pentru data de 27 iulie.

Concursul are mai multe etape şi se va desfăşura pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2021/2022.

Mandatele de directori și directori adjuncți vor expira în luna august a acestui an, la nivel naţional fiind vorba despre aproape 9.800 de posturi.

(Ioana Ardeleau)

Publicitate
Publicitate
banner we radio