Ştiri locale

Trei companii se pot muta în Parcul industrial de la Câmpu Frumos încă din acest an

Primele trei companii care se vor muta în acest an în Parcul industrial situat la doar câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe sunt o companie din industria de automobile, o întreprindere aparținând producției de bere artizanală și o firmă de fabricare decoruri pentru teatru.

Parcul industrial de la Câmpu Frumos, care sprijină întreprinzătorii, avea până acum la dispoziție 10,7 hectare de teren cu statut de parc industrial, suprafaţă care în curând se va mări la 33 de hectare datorită faptului că și restul de 22 de hectare au ajuns în administrarea societății Sepsi Ipar SRL, cea care asigură funcționarea parcului industrial. Astfel, administratorul Sepsi Ipar SRL, Zsombori László, va solicita de la Ministerul Afacerilor Interne și de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene includerea acestora în statutul de parc industrial.

Publicitate

Scopul parcului industrial este să sprijine întreprinderile să înființeze locuri de muncă, astfel încât să facă mai atractivă regiunea noastră pentru investitori.

Zsombori László a adus la cunoștința opiniei publice faptul că pe lângă cele trei companii care se vor muta aici, cele mai interesate sunt în mare parte întreprinderile locale, însă deja s-a prezentat și o firmă cu acționari din Germania.
Ca și bază antreprenorială, Parcul industrial are un mare avantaj pentru cei care se vor muta acolo, anume faptul că vor fi scutiți de la plata impozitului pe teren și pe bunuri imobile, care este un ajutor uriaș pentru începerea şi funcționarea respectivei întreprinderi, și, de asemenea, în atragerea noilor firme. Pentru a putea profita de aceste beneficii, este necesar ca pe lângă aceste condiții, respectiva întreprindere să fie funcțională, solvabilă și în regulă din punct de vedere juridic, să nu se afle în procedură de faliment sau de lichidare, să dispună de resursele financiare necesare investiției, să creeze locuri de muncă prin investiția sa, respectiv să închirieze cel puțin un teren de o mie de metri pătrați pe an la un preț de 1,5 euro + TVA / mp. Această sumă se poate modifica în funcție de valoarea investiției, de numărul locurilor de muncă nou create, respectiv în funcție de mărimea salariului mediu asigurat de către întreprindere raportat la salariul mediu național.

În clădirea principală a Parcului industrial, investitorii pot solicita și spații pentru birouri. În acest caz, la licitație chiria va porni de la 3 euro + TVA / mp. În clădirea centrală a parcului se află 24 de birouri, care au o suprafață de bază între 18 şi 42 de metri pătrați.

Din perspectiva locuitorilor, parcul devine o locație importantă în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe şi va fi cu adevărat interesantă datorită creării locurilor de muncă.
Deși procesul care a dus la funcționarea Parcului industrial din Câmpu Frumos, aflat în proprietatea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, a fost unul lung și birocratic din cauza reglementărilor contradictorii, Zsombori László crede că prin regulamentul finalizat recent au încercat să răspundă la toate întrebările întreprinzătorilor și să modifice impedimentele întâlnite, astfel ca în cele ce urmează întreprinderile să ajungă mai repede la licitație şi implicit în Parc.

Administratorul are speranța că firmele care vor începe, sau își vor continua activitatea în Parcul industrial, vor recunoaște că este o investiție de lungă durată, dar o investiție care se va compensa. După mutarea primilor chiriași, va fi mai clară și în practică metoda prin care se poate micșora durata procedurilor administrative îndelungate pentru firmele care ajung din sectorul privat în sectorul public.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
Publicitate
banner we radio