Ştiri locale

Trei clase de elevi din Zagon şi Păpăuţi primesc mese calde în cadrul programului After-school

Pentru a susţine familiile din mediile defavorizate, şi a le încuraja să îşi trimită copiii în continuare la şcoală, autorităţile locale din judeţul Covasna derulează şi în acest an programe de educaţie după şcoală. Două clase de elevi din satul Zagon și o alta din Păpăuți participă în acest an şcolar la programul After-school, în cadrul căruia copiii beneficiază de o masă caldă.

Primarul comunei Zagon, Kiss Augustin, a transmis că mesele calde vor fi asigurate de Primărie, în vreme ce salariile profesorilor care desfăşoară activitatea de after-school sunt asigurate în procent de 75% de părinţii elevilor, restul de 25% reprezentând sprijinul Fundaţiei Creştine Diakónia.

Publicitate

Edilul a precizat că instituţia pe care o conduce îşi folosește resursele pentru a susține activitățile de tip after school, întrucât s-a dovedit că în comunitatea din Zagon este nevoie de acest tip de educație, care contribuie la dezvoltarea intelectuală a copiilor. Acesta a anunţat că Primăria caută sponsori pentru ca părinţii să nu mai fie nevoiţi să contribuie financiar la derularea programului.

„Cu sprijinul Consiliului Local Zagon și al Fundației Diakónia, trei grupuri de elevi vor primi în acest an educație după școală (after-school) și un prânz cald în comuna noastră. Întrucât s-a dovedit că este nevoie de educație after-school în comună, Primăria își folosește resursele pentru a susține activitățile after-school, contribuind astfel la dezvoltarea intelectuală a copiilor noștri. Prânzul cald este asigurat de Primăria Zagon, 75% din salariile profesorilor sunt finanțate de părinți, iar 25% de Fundația Diakónia. Încercăm să ușurăm povara părinților, așa că așteptăm sponsori pentru partea pe care o plătesc”, a transmis edilul într-o postare pe Facebook.

Consiliul Județean Covasna sprijină şi în acest an şcolar Programul „Școala după școală”, 25% din costul programului de after-school fiind suportat de autorităţile judeţene, iar 25% de administraţiile publice locale, cealaltă jumătate fiind acoperită de Fundația Creştină Diakónia.

În semestrul II al anului școlar precedent, localităţile Arcuș, Ozun, Ilieni, Moacșa, Aita Mare, Dalnic, Chichiș, Cernat şi Baraolt au primit în total 80.000 lei pentru finanțarea programelor after-school și masă caldă.

Pe lângă programul județean, autorităţile locale au putut aplica şi pentru proiectul pilot „Masă caldă în anul școlar 2022-2023”, inițiat de Guvernul României. În luna septembrie, Consiliul Judeţean Covasna anunţa că de programul naţional vor beneficia unitățile de învățământ din comunele Malnaș, Brețcu, Moacșa, Brateș și Sita Buzăului.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio