Info Trafic, Ştiri locale

Trei accidente în weekend în judeţul Covasna

Sâmbătă, 29 iulie 2017, în jurul orei 19:40, pe DN 10 la Întorsura Buzăului a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 65 de ani care se deplasa cu bicicleta, s-a dezechilibrat și a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani care circula în aceeași direcție de mers. Biciclistul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

Publicitate

Duminică, în jurul prânzului, pe raza localității Micloșoara a avut loc un alt eveniment rutier. Din cercetări a reieșit că un tânăr în vârstă de 23 de ani care conducea o motocicletă pe DJ 131 din direcția Baraolt către Belin, nu a adaptat viteza de deplasare, iar într-o curbă la sânga a derapat și a ieșit în afara părții carosabile unde a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice. În urma acestui eveniment motociclistul a fost rănit ușor.

Un alt accident rutier a avut loc tot duminică, în jurul orei 15:45, la intersecţia străzii Libertăţii cu strada Kos Karoly din Sfântu Gheorghe. În urma cercetărilor s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 43 de ani care se deplasa pe bicicletă și a lovit-o pe aceasta, rănind-o ușor.

În toate cazurile se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii recomandă:

– Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic rutier, iar în curbe reduceți viteza pentru a evita derapajul.

– Asigurați-vă temeinic, înainte de efectuarea oricărei manevre, iar la intersecții acordați prioritate celor care au acest drept.

– Dacă circulați cu bicicleta, manifestați prudență, mai ales la intersecții. Anticipați eventualele pericole pentru a le putea evita; chiar dacă aveți prioritate, este posibil ca șoferii să nu vă observe, iar în asemenea situații conduita preventivă poate fi de folos pentru evitarea unui accident.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio