Info Trafic, Ştiri locale

Trei accidente pe final de an în judeţul Covasna

În perioada 30 decembrie – 02 ianuarie polițiștii rutieri au fost la datorie și au acționat în permanență pentru menținerea siguranței traficului rutier, astfel că în acest interval pe drumurile din județ nu au fost înregistrate accidente grave. În această prioadă au avut loc trei accidente, toate cu urmări ușoare.

***

Sâmbătă, 30 decembrie 2016, în jurul orei 17:20, pe DN 11 în localitatea Chichiș a avut loc un accident ușor. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani care conducea o autoutilitară dispreTârgu Secuiesc către Brașov, a pătruns parțial pe sensul opus de circulație și a acroșat două autoturisme care circulau regulamenar. În urma acestui eveniment a fost rănită ușor o femeie de 29 de ani aflată la volanul unuia dintre cele două autoturisme lovite.

***

Un alt accident ușor a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:10, pe DN 11 în centrul localității Lemnia.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 31 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a pătruns pe contransens și a lovit un autoturism condus regulamentar de către un bărbat de 30 de ani. În urma impactului ambii șoferi au suferit răni ușoare.

Cei doi conducători auto au fost testați cu etilotestul, iar în cazul bărbatului de 31 de ani reultatul a indicat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul exprat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

***

Un alt accident ușor a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11:10, pe DN 11 în apropierea localitaţii Oituz. În acest caz un bărbat de 31 de ani care conducea un autoturism din direcţia Oneşti către Târgu Secuiesc, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar într-o curbă periculoasă la dreapta a ieşit în afara părţii carosabile unde a lovit un parapet. În urma evenimentului pasagera aflată pe locul din dreapta față a fost rănită ușor.

Polițiștii recomandă, în continuare, conducătorilor auto, să circule cu prudență, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depășirile periculoase și folosți luminile de întâlnire, atât noaptea cât și ziua, mai ales în condiții de vizibilitate redusă, pentru a fi vizibili pentru ceilalți participanți la trafic.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio