Ştiri locale

Trecerea de cale ferată din Sfântu Gheorghe va fi monitorizată video

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va monta un sistem de monitorizare a traficului la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Armata Română din Sfântu Gheorghe, iar imaginile vor fi puse la dispoziția Poliției Rutiere în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Șeful Biroului Județean de Poliție Transporturi, cms-șef Tănase Marian, a declarat că astfel de sisteme de monitorizare a traficului vor fi montate la toate trecerile de cale ferată modernizate, și în mod special în zonele unde se petrec frecvent accidente rutiere.

Publicitate

„Unde au fost puncte în care s-au tot întâmplat accidente s-au montat camere cu sprijinul celor de la CFR. Programul demarat de cei de la CFR – Regionala Braşov, este ca la fiecare trecere la nivel de cale ferată modernizată să fie montate şi camere de supraveghere. Inclusiv la Sfântu Gheorghe, la trecerea modernizată de pe strada Armata Română, urmează să fie montate, nu a fost încă finalizată montarea, dar se vor monta şi acolo”, a explicat comisarul-șef.

Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna gestionează 115 km de cale ferată, pe magistrala 400 și liniile secundare 403 și 404, un număr de 11 stații CF, respectiv 15 halte și puncte de oprire.

Calea ferată de pe strada Armata Română a fost reabilitată în primăvara anului trecut, lucrările derulate de Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA fiind finalizate în mai puțin de o lună.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio