Ştiri locale

Trafic îngreunat în judeţul Covasna, din cauza zăpezii şi a viscolului

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile publice din judeţul Covasna, traficul fiind îngreunat din cauza zăpezii şi a viscolului pe DN 11 Braşov-Bacău şi DN 10, Braşov-Buzău, în zonele montane.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, Cristian Drincă, a declarat că ninge intens în aproape tot judeţul, iar circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii şi a viscolului în special pe DN 11, în zona Pasului Oituz şi DN 10, în zona Pasului Predeluţ.

„Viscoleşte puternic, iar din acest motiv traficul este îngreunat. Sunt sectoare de drum cu zăpadă frământată, deşi maşinile noastre sunt în acţiune de azi noapte. Nu avem drumuri blocate şi nici restricţii de circulaţie, dar în zona pasului Oituz, împreună cu Poliţia verificăm dacă tirurile au roţile dotate cu lanţuri de iarnă. Deci, suntem în acţiune şi încercăm să menţinem starea de viabilitate a drumurilor în condiţii cât mai bune în situaţia dată”, a declarat Cristian Drincă.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi nu se înregistrează blocaje în trafic, a declarat Fabian Zsolt, reprezentantul Societăţii de Drumuri şi Poduri Covasna.

IPJ Covasna ne informează că până la ora 10:30, la nivelul județului Covasna nu au fost semnalate drumuri naționale sau județene închise traficului rutier din cauza unor evenimente sau a condițiilor meteo nefavorabile. Circulația de desfășoară în condiții de iarnă, iar în unele zone, la altitudini mari, ninge abundent. Se menține restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 10, către județul Buzău.

Polițiștii acționează în permanență pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea ambuteiajelor. Recoamndăm șoferilor să circule prudent, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să mărească distanța între autovehicule pentru a putea frâna în condiții de siguranță, la nevoie. Respectați indicațiile polițiștilor aflați în teren și păstrați-vă calmul în cazul în care se formează cozi sau sunteți prinși în aglomerație.

Pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire pe toată perioada deplasării și proiectoarele de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

Reamintim faptul că sunt obligatorii anvelopele de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite de gheață, zăpadă sau polie, iar autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone trebuie să fie echipate cu lanțuri antiderapante.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio