Ştiri locale

Trafic feroviar întrerupt între Bixad şi Malnaş din cauza unui copac doborât de vijelie

Traficul feroviar este întrerupt, miercuri după-amiază, pe Magistrala 400 Braşov-Cluj, între staţiile Bixad şi Malnaş din judeţul Covasna, după ce un copac căzut a rupt firele de contact, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, nu sunt victime şi nici trenuri oprite în linie curentă.

Publicitate

În cursul zilei de miercuri, ISU Covasna a intervenit în mai multe zone din judeţ pentru înlăturarea arborilor căzuţi pe carosabil.

“Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu emis pentru judeţul nostru până mâine dimineaţă la ora 3, mai multe apeluri prin numărul de urgenţă 112 au anunţat o serie de copaci căzuţi pe partea carosabilă. Până la această oră, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea unor arbori în municipiul Târgu Secuiesc şi în zona Balvanyos, iar pompierii voluntari acţionează în localităţile Ghelinţa şi Vâlcele”, a precizat ISU Covasna.

Şi echipa Salvamont Covasna a intervenit pentru înlăturarea arborilor căzuţi pe DJ 113A, în zona Balvanyos.

“La întoarcerea din remarcarea unui traseu aflat în zona Ciomad-Balvanyos, membrii echipei au fost surprinşi de furtună şi au găsit DJ113A blocat de arbori doborâţi de vijelie, iar circulaţia era blocată. După anunţarea incidentului la ISU Covasna, salvatorii montani, cu ajutorul angajaţilor de la Composesoratul din Lăzăreşti, respectiv un angajat de la Grand Hotel Balvanyos, au degajat drumul şi s-a reluat circulaţia”, au precizat reprezentanţii Salvamont, pe o reţea de socializare.

(Agerpres)

Foto arhivă

Publicitate
Publicitate
banner we radio