Ştiri

Tot mai mulţi români divorţează din cauza reţelelor sociale. „Soţia îmi reproşează că dau prea multe Like-uri şi inimioare”

\”La bine si la rau, pana cand Facebook ne va desparti\”. Nu radeti de aceasta formulare, pentru ca retelele de socializare au devenit marii inamici ai casatoriei.

Potrivit specialistilor, in peste 25% dintre familii conturile virtuale sau mai precis, relatiile dobandite pe aceasta cale, au devenit motive de infidelitate si de vrajba. La nivel global, un divort din 3 a fost provocat dupa ce el, sau ea, a cunoscut pe altcineva prin intermediul calculatorului.

Publicitate

– Ce va reproseaza sotia?

– Prea multe like-uri, prea multe inimoare, prea multe…

– Va impartasiti parolele?

– Nu, nu

– Cine nu vrea?

– Eu. Prea multe fete, prea multe prietene

– Pai si daca vede sotia ce se intampla?

– Imi sterge contul.

Este doar unul dintre romanii pentru care facebook s-a transformat intr-un radar al relatiei. Barbati sau femei deopotriva urmaresc cu ochi de vultur activitatea partenerului pe reteaua de socializare in cautarea oricaror probe de infidelitate: conversatii intime cu o alta persoana sau chiar impartasirea unor poze mai deocheate.

De ce i-ai dat like? De ce i-ai acceptat prietenia? De ce a comentat asa la postarea ta? 25% dintre cupluri se razboiesc cel putin o data pe saptamana din cauza asta, 1 din 3 adulti ascunde parola, 1 din 10 recunoste ca a trimis mesaje pe ascuns. Astfel, 1 din 7 adulti s-a gandit la divort din cauza atitudinii pe Facebook a partenerului iar 1 din 3 casnicii se duce pe apa sambetei din cauza asta.

Oamenii se folosesc de probe aduse de pe Facebook”, explica un avocat. “Aceste probe sunt aduse in ideea de a stabili culpa celuilalt partener, fie in a obtine custodia unui minor sau o satisfactie personala, ca sa fie din culpa celulilalt. Atentie insa, nu poti sa ii spargi parolele ca sa faci rost de ele, este infractiune\’\’

In contextul digital e mult mai greu sa imparti lucrurile in alb si negru: dovezi de fidelitate, dovezi de infidelitate. putem vorbi de infidelitate emotionala sau fizica cand esti in aceeasi camera cu partenerul dar in acelasi timp poti fi angajat intr-o conversatie intima cu un alt partener in mediul online”, spune un specialist in domeniu.

Psihologii au alta parare. „Este un mediu unde cresc comparatiile sociale si asta e un lucru care ne face rau. Eu sunt intr-o relatie de cuplu cu probleme si intru pe social media si gasesc doar cupluri fericite. ajung sa cred ca asa trebuie sa fie o relatie, cand intr-o relatie mai sunt si greutati.

Mai ales ca o persoana petrece, in medie, 2 ore pe retelele de socializare. Adica aproape 5 ani intr-o viata, spun specialistii.

(stirileprotv.ro)

Publicitate
banner we radio