Ştiri locale

Tot mai mulți copii cu probleme cardiace – lista de așteptare la Spitalul de Cardiologie Covasna se întinde pe două luni

Numărul copiilor cu afecțiuni cardiace este din ce în ce mai mare. La Secția de recuperare pentru copii a Spitalului de Cardiologie din Covasna listele de așteptare se întind până în luna iunie.

Conducerea unității medicale spune că în atenția specialiștilor ajung și cazuri post-Covid, copii care au rămas cu sechele în urma infecției cu SARS-CoV-2, dar și copii cu diferite probleme congenitale. Mulți dintre micii pacienți nu au o simptomatologie anume, iar afecțiunile le sunt descoperite în urma screening-ului. Zilnic, la Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Géza” din Covasna sunt investigate și tratate circa 7-10 astfel de cazuri.

Publicitate

„Am redeschis Secția de recuperare cardiovasculară copii, Ambulatoriul funcționează și avem programări până în iunie, iar doamna doctor specialist de aici se ocupă de toți acești copii cu probleme cardiace. Sunt și cazuri post-Covid, dar sunt și pacienți care au diferite probleme congenitale. Sunt foarte mulți copilași și sunt foarte mulți fără simptomatologie. Ei sunt descoperiți la un simplu screening. Vin cu o afecțiune virală, de exemplu, cu o răceală sau cu alte probleme, cu enteroviroze, și sunt descoperite întâmplător”, a declarat Monica Sporea, managerul unității medicale, pentru radiomures.ro.

Aceasta a mai precizat că circa 10 copii sunt internați pentru recuperare, dar numărul crește pe perioada vacanțelor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio