Ştiri locale

Topul celor mai căutate cărţi la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe a realizat, de curând, un top al celor mai împrumutate sau solicitate cărți în cursul anului 2018. Doar 3 titluri de cărți în limba română figurează în „top 10 cele mai căutate lecturi obligatorii”, restul fiind cărți în limba maghiară.

Potrivit listei, care a fost publicată pe site-ul instituției (Click AICI), pe primul loc în topul celor mai căutate cărți în cursul anului 2018 este „Anna, Peti és Gergő”, de Bartos Erika, fiind împrumutată de 185 de ori.

Publicitate

La capitolul „cele mai căutate lecturi obligatorii”, pe primul loc se află cartea „A Pál utcai fiúk”, scrisă de Molnár Ferenc, iar abia pe locul 8 se regăsește „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, care a fost împrumutat în cursul anului trecut de 45 de ori. Romanele „Ion” de Liviu Rebreanu și „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry se află la egalitate în topul întocmit de Biblioteca Județeană „Bod Péter”, pe locul 9, ambele fiind împrumutate de câte 43 de ori.   

Acestea nu sunt, însă, singurele cărți în limba română căutate în cursul anului trecut la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe. Covăsnenii au mai fost interesați și de „Teatru”, de I.L. Caragiale, „Jurnalul unui puști” sau de cartea „Noul Cod penal comentat”, aceasta din urmă fiind împrumutată de 22 de ori.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: wikipedia.org

Publicitate
banner we radio