Ştiri

Topul celor mai bune ţări din lume în care să trăieşti. Pe ce loc se clasează România

Social Progress Index 2017 a dezvăluit care sunt ţările în care merită sau nu să trăieşti, primul loc fiind o surpriză, în timp ce România retrogradează două locuri faţă de anul trecut.

Danemarca a fost numită cea mai bună ţară din lume în care să trăieşti, potrivit Social Progress Index 2017, care a clasat 128 de ţări în funcţie de 50 de indicatori. La polul opus, Republica Centrafricană a fost denumită cel mai nepotrivit loc pentru a locui, după cum arată studiul, citat de „Daily Mail”.

Publicitate

Australia a fost clasată pe locul nouă, Regatul Unit al Marii Britanii a prins locul 12, iar Statele Unite ale Americii locul 18, ceea ce înseamnă că are probleme când vine vorba de unitatea socială, servicii medicale, spirit civic şi mediul înconjurător. Statele Unite nu este in prima categorie, a naţiunilor cu un progres social foarte mare. De fapt, e depăşită de ţări precum Danemarca, Canada, Irlanda şi Spania, care sunt în fruntea topului.

Pentru acest studiu s-a ţinut cont de următorii indicatori, împărţiţi pe mai multe categorii: nevoi umane de bază, bunăstare şi oportunităţi. Nevoile umane de bază au în vedere accesul la medicamente, adăpost şi securitate; bunăstarea are legătură cu educaţia, accesul la comunicare şi la mediul înconjurător; iar oportunităţie au legătură cu drepturi, libertăţi, toleranţă şi acces la educaţie superioară.

Social Progress Index 2017 este un clasament ce analizează mai mulţi factori pentru a oferi un tablou al progresului social al naţiunilor din lumea întreagă. Graficul interactiv poate să fie consultat AICI.

România a fost clasată pe locul 44 din 128 de ţări, după ce anul trecut era pe locul 42. România stă bine la asigurarea nevoilor de bază, unde a primit 84.01 de puncte din 100. La fundamentele stării de bine ţara noastră a primit 77.51 de puncte dintr-un total de 100, dar stă mai puţin bine la capitolul oportunităţi, unde a primit 59.8 de puncte din 100.

Publicitate
banner we radio