Ştiri

Top 10 gume de mestecat în funcţie de numărul de aditivi alimentari

InfoCons a analizat 34 de produse tip gumă de mestecat, în cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene.

Ca urmare a realizării testelor în cadrul acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri al produselor studiate, primele 10 produse sunt următoarele:

Marca Sortiment Nr E-uri
Airwaves Menthol & Eucalyptus 11
Airwaves Cassis 11
Airwaves Extreme 11
Orbit Winterfrost 11
Orbit Spearmint 11
Winterfresh Original 11
Wrigley\’s Cu aroma de menta 11
Five Berry mix 10
Orbit Spearmint 10
Orbit Watermelon 10

Totodata, cel mai mic numar de aditivi a fost identificat la urmatoarele 10 produse: 

Marca Sortiment Nr E-uri
Orbit Classic 8
Orbit Tropical fruit 8
Five Electro Tingling Spearmint 6
Five Cobalt 6
Orbit Polar Ice 6
Winterfresh Strong mint 6
Winterfresh Mints 4
Hubba Bubba Mega Long 3
Hubba Bubba Cu aroma de mar 3
Hubba Bubba Original 3

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză.

„Sunt produse de tip gumă de mestecat care au şi 11 E-uri. O limitare a numărului de conservanţi şi coloranţi în alimente ar însemna un punct extraordinar de important pentru sănătatea consumatorilor”, spune Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons – Organizație pentru Protecţia Consumatorului.

Publicitate
banner we radio