Ştiri locale

Toate unitățile de învățământ din județul Covasna încep anul școlar în format fizic

Toți cei aproape 32.000 de elevi din județul Covasna încep luni școala în format fizic, cele 302 unități de învățământ din județ fiind în scenariul 1 (verde), conform datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna (AICI).

Autoritățile au stabilit două scenarii de funcționare pentru anul școlar 2021-2022: „verde” pentru localitățile în care rata de incidență a cazurilor de Covid-19 este sub 6 / 1.000 de locuitori, respectiv „roșu” pentru unitățile de învățământ care se află pe raza localităților cu peste 6 cazuri de Covid-19 / 1.000 de locuitori, situație în care elevii vor face cursurile în format online, însă creşele şi grădiniţele vor continua să funcţioneze în format fizic.

Publicitate

Conducerea IȘJ Covasna a publicat pe site-ul instituției și programul festivităților de deschidere a noului an școlar pentru unitățile de învățământ din județ (AICI). La Sfântu Gheorghe, majoritatea unităților de învățământ își vor deschide porțile pentru elevi începând cu ora 09:00, în aer liber, toți participanţii urmând să poarte mască de protecţie.

Astfel, festivitățile de deschidere vor acea loc începând cu ora 09:00 la Colegiul Național „Mihai Viteazul” (pe terenul de sport); Colegiul Național „Székely Mikó” (în curtea școlii); Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” (curtea școlii); Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” (curtea școlii); Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” (curtea școlii); Școala Gimnazială „Ady Endre” (curtea școlii); Școala Gimnazială „Néri Szent Fülöp” (Biserica Romano-catolică de la Örkő); Școala Gimnazială „Nicolae Colan” (curtea școlii); respectiv Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe (curtea școlii).

Începând cu ora 10:00 vor avea loc festivități de deschidere la Liceul de Arte „Plugor Sándor” (în Parcul memorial ’56); Liceul Teologic Reformat (la Biserica Cetate reformată) și  Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” (în curtea școlii).

Singura unitate de învățământ din județ unde deschiderea noului an școlar va avea loc de la ora 08:00 este Liceul Economic „Berde Áron” (în curtea școlii), iar Școala Gimnazială „Váradi József” este singura din municipiu unde deschiderea va ava loc la ora 11:00, în curtea școlii.

IȘJ Covasna, mesaj de început de an școlar pentru elevi, părinți și profesori

Conducerea IȘJ Covasna a transmis, pe site-ul instituției, un mesaj adresat elevilor, părinților și profesorilor. Inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre și-a exprimat încrederea că noul an școlar se va derula „sub semnul calității”, iar cadrele didactice care predau în unitățile de învățământ din județ vor da dovadă de „profesionalism și străduință”.

„Păşim în noul an şcolar 2021-2022, pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-un an mai echilibrat, mai liniștit (…) Îmi exprim încrederea în cadrele didactice ale județului nostru care vor da dovadă de profesionalism, de străduință pentru ca tot ceea ce ne va oferi acest an școlar să se deruleze sub semnul calității, al dedicării, al bunei înțelegeri. Ca în fiecare an, toate unitățile de învățământ au făcut eforturi pentru ca noul an școlar să se poată desfășura în condiții potrivite unui act educativ de calitate. De aceea, colaborarea școală – elevi – părinți este necesară pentru a se crea un univers școlar normal, armonios în care respectul reciproc, dorința de a învăța, profesionalismul, implicarea, adaptarea și nu în cele din urmă performanța să călăuzească activitatea tuturor”, se arată în mesajul semnat de inspectorul școlar general Kiss Imre.

Conducerea Spitalului Județean Sfântu Gheorghe: „Fiecare trebuie să aibă grijă de persoana lui și de persoana alăturată”

Și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a avut un mesaj pentru părinți și elevi înaintea începerii noului an școlar.

Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, a făcut un nou apel prin care a îndemnat populația la responsabilitate.

„Mesajul este același: trebuie să avem grijă, trebuie să respectăm niște reguli, trăim aceste vremuri în care trebuie să purtăm mască de protecție, vrem nu vrem. Fiecare trebuie să aibă grijă de persoana lui și de persoana alăturată”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert.

La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás a subliniat că părinții trebuie să fie atenți la simptomele pe care copiii lor le au, iar dacă observă semne care pot indica o infecție respiratorie, să nu îi trimită la școală până când nu sunt consultați de medicul de familie.

(Ioana Ardeleanu)

foto: wall-street.ro

Publicitate
banner we radio