Ştiri locale

Toate unităţile de învăţământ din judeţ, în format fizic săptămâna viitoare

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna a transmis vineri că săptămâna viitoare toţi elevii şi preșcolarii din judeţ vor face cursuri în format fizic (situaţia actualizată AICI), după ce numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost în scădere în ultima perioadă, iar rata de incidenţă a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori în majoritatea localităţilor (excepţie făcând Comandău unde vineri, conform DSP Covasna, rata de incidenţă era de 3,14 cazuri la mie).

În această săptămână, 12 unităţi de învăţământ covăsnene au desfăşurat cursuri în format online.

Publicitate

Peste 23.000 de teste de salivă, distribuite în judeţ

Un nou lot de 23.040 de teste rapide din salivă a fost recepţionat în cursul zilei vineri de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, acestea urmând să fie distribuite unităţilor de învăţământ din judeţ pentru testarea elevilor în săptămâna 20-23 decembrie.

Conducerea Inspectoratului a transmis că noile teste, care sunt diferite de cele primite în prima tranşă, vor ajunge în şcolile din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc unde elevii au făcut o singură testare în cursul săptămânii trecute.

„Astăzi, 17.12.2021, în jurul orei 10:30, la sediul ISJ Covasna au fost primite 23.040 de teste de salivă de Tip 3 (diferit de celelalte teste primite anterior). Aceste teste vor fi distribuite unităților de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe și zonei aferente acestuia, respectiv celor din municipiul Tg. Secuiesc și zonei afererente acestuia. Aceste unități au făcut o singură testare în săptămâna 13-17 dec. Testarea din săptămâna 20 – 23 decembrie se va face marți, de aceea testele luni vor fi distribuite elevilor. Unitățile de învățământ din Baraolt și zonă, respectiv din Întorsura Buzăului și zonă au primit cele două teste pentru săptămâna în curs și au făcut două testări”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

Potrivit acestuia, ISJ Covasna așteaptă ca luni, 20 decembrie, să mai primească o nouă tranşă de teste din salivă, care vor fi distribuite unităților de învăţământ din Baraolt, Întorsura Buzăului și împrejurimi.

Două dintre testele de salivă declarate pozitive de către părinți în această săptămână au avut rezultat negativ după testarea cu RT-PCR.

La finalul lunii noiembrie, IŞJ Covasna a recepţionat prima tranşă de 81.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, fiind utilizate 70.000 de kituri pentru prima testare bisăptămânală. Testele rămase (circa 11.000, la care s-au mai adăugat 16.000 recepţionate de IŞJ Covasna la începutul săptămânii trecute) nu au fost suficiente pentru cea de a doua săptămână de testare, întrucât Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu a livrat următoarele kituri la timp.

Astfel, testele rămase au ajuns doar în unităţile de învăţământ din Întorsura Buzăului şi Baraolt.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio