Ştiri locale

Tinerii, turismul şi judeţul Covasna

Asociaţia Identitate şi Dialog a organizat vineri o masă rotundă la care tema de dezbatere a fost „Tinerii, turismul şi judeţul Covasna”. Evenimentul s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna şi este parte a unui proiect finanţat de către Consiliul Judeţean Covasna.

Scopul proiectului „Tinerii, turismul şi judeţul Covasna” este întreţinerea legăturii dintre tinerii din judeţul Covasna şi autorităţile locale. Având în vedere scopul şi obiectivele stabilite, în cadrul proiectului au fost realizate o serie de activităţi care au condus la dezvoltarea dialogului între organizaţiile reprezentative ale tinerilor din judeţ, dar şi între acestea şi autorităţile publice locale.

Publicitate

Prelegerile din cadrul evenimentului au avut rolul de a face cunoscute politicile publice locale la nivelul segmentului de tineret, la eveniment fiind invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai organizaţiilor de tineret din judeţul Covasna.

Printre instituţiile publice ale căror reprezentanţi au susţinut câte o prezentare în cadrul evenimentului se numără Consiliul Judeţean Covasna, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii, Dezvoltare Rurală şi Salvamont, Universitatea Babeş-Bolyai – Extensia Universitară Sfântu Gheorghe.

Tendinţele demografice de la nivel naţional şi studiile specialiştilor din cadrul acestui domeniu au reliefat necesitatea îndreptării atenţiei asupra segmentului de tineret. Prin urmare politicile publice dezvoltate la nivel naţional şi local au fost nevoite să fie adapatate noului context. Relaţia dintre autorităţile locale şi tineri, în special la nivelul județului Covasna, a devenit din ce în ce mai importantă din perspectiva calibrării politicilor publice şi adaptării acestora la nevoile segmentului de tineret, aspect ce impune existenţa unui dialog constructiv şi realizarea unui schimb de informaţii continuu între tineri şi autorităţi.

Înţelegerea importanţei menţinerii unui mediu atractiv din punct de vedere al tinerilor generează pe termen lung plus valoare. Menţinerea tinerilor în judeţ şi crearea unui context economic favorabil, în care aceştia se pot dezvolta, are un impact economic, demografic şi social pozitiv asupra întregului judeţ.

Aportul pe care tinerii îl pot avea în promovarea turismului local este la fel de important. Prin discutarea relaţiei existente între tineri şi turismul din judeţ, evenimentul a reuşit să reliefeze importanţa segmentului de tineret în ceea ce priveşte turismul covăsneam.

Mai mult, evenimentul a reuşit să aducă la aceeaşi masă majoritatea organizaţiilor reprezentative ale tinerilor din judeţul Covasna, importanţa acestui lucru derivând din oportunitatea organizaţiilor de tineret de a se întâlni şi a relaţiona unele cu altele. Asociaţia Identitate şi Dialog consideră că atingerea acestui obiectiv secundar al proiectului este un aspect important în ceea ce priveşte segmentul organizaţiilor de tineret din judeţul nostru. Doar lucrând împreună putem să ne dezvăltăm şi să contribuim într-un mod benefic la viaţa tinerilor din Judeţul Covasna.

Tinerii au un rol important în cadrul judeţului nostru, astfel că se impune acordarea unei atenţii sporite în ceea ce priveşte implicarea lor în viaţa socială, politică şi economică a judeţului. Prin urmare, proiectele care au ca principal grup ţintă tinerii trebuie să se axeze asupra implicării acestora şi reliefării rolului lor în cadrul societăţii.

(Asociaţia Identitate şi Dialog)

Publicitate
banner we radio