Ştiri locale

Tinerii din Sfântu Gheorghe, invitaţi să îşi spună părerea despre oraş

Primăria Sfântu Gheorghe va efectua luna aceasta un sondaj online în rândul tinerilor din municipiu pentru a afla opinia lor cu privire la oraşul în care trăiesc.

„Scopul sondajului este de a afla care este imaginea tinerilor despre Sfântu Gheorghe (oportunităţile oferite de oraş, inclusiv cultura, petrecerea timpului liber şi educaţia), dar şi despre managementul oraşului. (…) Această consultare este un pas important în crearea unei vieţi de tineret mai organizate în Sfântu Gheorghe”, se arată într-un comunicat de presă.

Publicitate

Chestionarul (click AICI) poate fi completat în perioada 4-29 ianuarie, iar persoanele care vor menţiona adresa de e-mail vor avea posibilitatea de a câştiga diverse premii prin tragere la sorţi, cum ar fi bilete la festivalul Vibe, la teatru sau cinema.

Autorităţile au precizat că aşteaptă răspunsuri în principal de la tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, dar că şi persoanele mai în vârstă îşi pot exprima opiniile cu privire la temele abordate.

Printre altele, respondenţii sunt invitaţi să precizeze cât sunt de preocupaţi de diferite aspecte, cum ar fi protecţia mediului, piaţa muncii, posibilitatea obţinerii unui apartament, situaţia maghiarilor din Transilvania, câştiguri salariale, inechităţi sociale, migraţia tinerilor, educaţie, situaţia economică, sistemul de sănătate, posibilităţi de divertisment, transportul în comun etc.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat în repetate rânduri că şi-ar dori ca tinerii să fie mai implicaţi în viaţa oraşului, iar după alegerile locale de anul trecut a susţinut-o pentru funcţia de viceprimar pe Vargha Fruzsina, o tânără în vârstă de 24 de ani, menţionând că în acest fel doreşte să transmită un „mesaj important tinerei generaţii”.

„Eu consider că este decizie foarte bună, este un mesaj foarte important către tineri. Nu poţi spune întotdeauna tinerilor: noi te reprezentăm; ştii, am deja 45 de ani, dar te reprezint pe tine, cel de 20 de ani. Tu du-te, lucrează, prima dată demonstrează că poţi să faci ceva în viaţă şi când ai 35 de ani atunci poţi şi tu să îi reprezinţi pe cei de 20 de ani. Eu cred că am o majoritate suficient de mare în Consiliul Local, am încredere în mine, în munca mea, în capacitatea mea de muncă, în capacitatea de muncă a celuilalt viceprimar, a managerului oraşului şi eu cred că noi, această echipă, ne-am putut permite, în acest moment, acest lucru, să dăm acest mesaj tinerilor, că, da, problemele celor de 20 şi ceva de ani pot fi înţelese şi rezolvate tot de o persoană de 20 şi ceva de ani. Ăsta este mesajul şi nu cred că am greşit. Dimpotrivă. Da, mulţi spun că este o decizie curajoasă, dar eu întotdeauna am spus că doar luând decizii curajoase se pot face lucruri mari. Ne putem permite să facem ceea ce trebuie să facem”, a declarat primarul Antal Arpad.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio