Ştiri

Tinerii din județul Covasna pot obține granturi de 25.000 de euro pentru a-și deschide propriile afaceri

Tinerii din județul Covasna care doresc să îşi înfiinţeze propria afacere se pot înscrie la un curs gratuit de antreprenoriat în urma căruia vor putea obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro.

Programul este adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care fac parte din categoria NEETS (șomeri, care nu urmează o formă de învățământ sau formare), condițiile fiind ca aceștia să fi absolvit cel puțin 12 clase și să nu fie studenți sau acționari într-o firmă.

Publicitate

„După acest curs, participanții au posibilitatea de a aplica pentru un grant nerambursabil de 25.000 euro în cadrul concursului planurilor de afaceri. Valoarea maximă pentru un plan de afaceri aprobat este de 25.000 euro/plan de afaceri/firmă. Pentru subvenția acordată este obligatorie angajarea a minimum o persoană în cadrul afacerii sprijinite. Tinerii antreprenori pot alege dintr-o gamă largă de costuri eligibile, aceștia vor primi 75% din ajutor la înființarea afacerii și încă 25% în a doua tranșă (…) Participanții la cursurile de antreprenoriat vor fi cu siguranță considerați câștigători, deoarece pe lângă antreprenorii selectați, ceilalți participanți vor avea un plan de afaceri gata făcut, cunoștințe antreprenoriale oferite de program, networking pentru viitoare parteneriate și vor deveni membri ai comunității de antreprenori din cadrul StartUp Covasna”, se arată într-un comunicat al echipei StartUp Covasna.

Conform sursei citate, la acest proiect pot aplica tinerii din județele Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba, iar cei interesați se pot înregistra pe site-ul www.startupcovasna.ro completând un scurt formular (AICI).

„Astăzi, un tânăr care vrea să-și înceapă propria afacere are mai multe oportunități. În ultimii ani, prin astfel de granturi au fost create peste 200 de firme noi doar în județul Covasna. Am prezentat câteva startup-uri de succes și pe pagina de facebook a asociației noastre tocmai cu scopul de a motiva tinerii care se gândesc la înființarea propriei afaceri. Prin proiectele derulate împreună cu partenerii noștri dorim să ajutăm la înființarea cât mai multor startupuri de succes prin aceste granturi de 25.000 euro, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului”, a transmis președintele StartUp Covasna, Grüman Róbert.

Proiectul „Susținerea antreprenoriatului prin integrarea tinerilor NEETs” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETS.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate