Ştiri locale

Tinerii cu idei de afaceri, invitaţi să-şi prezinte proiectele în cadrul programului „Accelerator”

Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Centrul innoHub din Sfântu Gheorghe au dat startul celei de-a doua ediţii a programului „Accelerator”, ce are ca scop selectarea şi sprijinirea a cel puţin zece tineri care vor să demareze sau să dezvolte o afacere.

Reprezentanta innoHub, Matyus Enikő, a declarat că programul „Accelerator” face parte dintr-un proiect internaţional ce are ca scop accelerarea dezvoltării economice în regiunea dunăreană, iar persoanele selectate vor beneficia timp de două luni de mentorat din partea unor experţi în diverse domenii, care îi vor învăţa, printre altele, cum să conceapă sau să dezvolte un plan de afaceri, cum să-şi gestioneze firma şi timpul în mod eficient, cum să comunice, să-şi promoveze afacerea şi imaginea, dar şi cum să atragă finanţări din fonduri publice şi private.

Publicitate

Programul se va derula în lunile septembrie şi octombrie, iar cei interesaţi se pot înscrie până pe data de 25 august la Centrul innoHUB din cadrul Incubatorului de Afaceri din Sfântu Gheorghe sau pe pagina de internet a acestuia.

Ca şi la prima ediţie, la finalul programului va fi organizată o gală în cadrul căreia participanţii vor avea prilejul să-şi prezinte public ideile în faţa unor investitori, instituţii financiare sau posibili parteneri.

„Am lansat apelul, cei interesaţi se pot deja înscrie, au la dispoziţie aproape toată luna august. Nu trebuie neapărat să aibă deja o afacere, e suficient să aibă o idee bună pe care să dorească să o materializeze, iar noi îi putem ajuta. La sfârşitul lunii august vom vedea aplicaţiile şi vom selecta zece persoane. Desigur, zece nu este o cifră peste care nu putem trece, dacă vom găsi idei bune putem selecta şi mai mulţi participanţi. Suntem interesaţi să găsim tineri ambiţioşi, deşi tinereţea nu este un criteriu de selecţie. Vârsta, de fapt, nu contează, contează ideile şi planurile de afaceri, care trebuie să se încadreze în unul dintre cele nouă domenii de excelenţă ale Regiunii Centru. Am vrea să depăşim graniţele judeţului şi să atragem în acest program persoane din toată regiunea Centru”, a spus Matyus Enikő.

La prima ediţie, desfăşurată în primăvara acestui an, au fost premiate 11 proiecte de afaceri, majoritatea propuse de tineri care au venit cu idei inovative în domeniul turismului, reciclării materialelor, design, marketing şi IT.

„Ediţia anterioară a fost un succes. Am primit un feed-back pozitiv atât din partea participanţilor, cât şi din partea experţilor şi considerăm că a fost un program relevant. Participanţii au beneficiat de training personalizat, precum şi de promovare la nivel local, ceea ce este foarte important, pentru că sunt tineri care au ales să rămână acasă, să muncească aici şi nu să plece în străinătate”, a mai spus Matyus Enikő.

Programul “Accelerator” este cofinanţat din fonduri europene prin Interreg Danube Transnational Programme şi este realizat în parteneriat cu alte opt state – Ungaria, Austria, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Serbia.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio