Ştiri locale

Timpul de aşteptare pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere, redus la 7 săptămâni

Timpul de aşteptare a candidaţilor pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere a scăzut de la patru luni la şapte săptămâni, după ce mai mulţi poliţişti din ţară au venit în judeţul Covasna pentru a ajuta la examinarea acestora, a declarat, luni, prefectul Raduly Istvan.

Potrivit acestuia, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, care se confruntă cu lipsă de personal, a beneficiat de sprijinul a 15 de poliţişti din Bistriţa-Năsăud, Vaslui şi Alba, cu ajutorul cărora, în lunile octombrie şi noiembrie, au fost examinaţi peste 500 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi.

„Perioada de aşteptare între examenul teoretic şi cel practic a ajuns iar la patru luni de zile şi din nou a trebuit să găsim repede o soluţie de rezolvare (…) La ora actuală, această perioadă de aşteptare s-a scurtat la şapte săptămâni, dat tot mare e (…) De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că avem un deficit persistent de personal. În organigrama Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna sunt 14 posturi, dar efectiv avem opt angajaţi, iar din cei opt angajaţi, numai cinci sunt examinatori, deci au acest drept de a examina”, a declarat prefectul Raduly Istvan.

Acesta a menţionat că se vor face în continuare demersuri pentru completarea schemei de personal.
„Am primit ajutor din alte judeţe (…) O să mai invităm, dar soluţia durabilă nu asta este. Asta este o soluţie pompieristică, soluţia durabilă este să obţinem încă şase oameni la acest serviciu, pentru că, după cum spuneam, din cele 14 posturi din organigramă sunt ocupate numai opt posturi şi avem încă libere şase (…) Ştim, acum sunt blocate, dar începând din ianuarie ţinem cald acest subiect”, a spus Raduly Istvan.

Potrivit acestuia, procentajul de promovare a candidaţilor care au susţinut proba practică în ultimele două luni a fost de peste 60%.

„Au fost trei perioade de examinare în octombrie şi noiembrie iar în total au fost examinate 518 persoane, dintre care au fost admise 314. Per total, procentajul de promovare este de 61%. Ceea ce pot să vă spun e că am constatat că sunt foarte multe persoane care se prezintă nepregătite la proba practică. Şi încă o dată subliniez, am fost şi vom fi exigenţi, pentru că nu vrem să întâlnim în trafic conducători auto nepregătiţi”, a subliniat prefectul.

Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna a apelat, cu alte ocazii, la sprijinul poliţiştilor din Vaslui, Bacău şi Mureş pentru a ajuta la examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, în condiţiile în care timpul aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni-3 luni şi jumătate la Sfântu Gheorghe şi între 4 luni şi 4 luni şi jumătate în municipiul Târgu Secuiesc.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio