Ştiri locale

Tichete de masă pe card pentru donarea de sânge la Centrul de Transfuzii de la Sfântu Gheorghe

Donatorii de sânge vor primi tichete de masă în format electronic. Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna a introdus, începând cu data de 28 iulie, carduri de masă care vor fi reîncărcate la fiecare donare cu suma de 66,99 lei, echivalentul a 7 tichete de masă.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine atrag atenţia că în cazul pierderii cardurilor, donatorii vor putea solicita unele noi, însă acest proces poate dura chiar şi 3 luni.

Publicitate

„Începând cu data de 28.07.2022, în locul tichetelor de masă, fiecare donator primește un card de tichet restaurant. Aceste carduri sunt încărcate cu valoarea a 7 tichete de masă, în total 66,99 lei. Vă rugăm să păstrați cardul pentru a fi reîncărcat la următoarele donări. În cazul pierderii acestuia, primirea unui nou card poate dura și până la 3 luni. Vă așteptăm la donare!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna.

Donatorii se pot prezenta în zilele lucrătoare, între orele 08:00-12:00, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (str. Banki Donath nr. 15).

Pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au o greutate minimă de 55 kg şi o stare bună de sănătate (fără boli cronice și care nu au luat medicamente în ultimele două săptămâni).

Cu 48 de ore înainte de a dona sânge, participanților le este interzis să consume alcool, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare. De asemenea, în seara şi dimineaţa dinaintea donării, aceştia trebuie să mănânce bine (fără grăsimi) şi se hidrateze (apă, ceai, cafea, lapte).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio