Ştiri locale

„The Taste of No Waste” – un nou proiect în cadrul programului effAct

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe organizează luna aceasta, sub genericul „The Taste of No Waste”, un nou eveniment în cadrul programului effAct, prin intermediul căruia locuitorii municipiului sunt încurajaţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că tema lunii decembrie este combaterea risipei de alimente, iar locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt îndemnaţi să reducă la minimum deşeurile alimentare şi să consume, cu predilecţie, produse fabricate sau cultivate pe plan local.

„În această lună analizăm modul în care mici schimbări pot face diferenţa în ceea ce priveşte risipa de alimente (…) Provocarea: reduceţi la minimum deşeurile alimentare timp de o lună şi consumaţi numai produse cultivate la nivel local (…) De asemenea, să ne procurăm ingredientele în aşa fel încât să minimizăm impactul asupra mediului: morcovii, sfecla, ţelina, ceapa, merele, ouăle, mierea şi ierburile aromatice vor fi cumpărate de la piaţă, iar zahărul, untul, smântâna, condimentele şi uleiul de la magazine locale, în ambalaje de sticlă sau de hârtie sau măsurate în propriile recipiente”, au scris organizatorii, pe pagina de Facebook a programului effAct.

În data de 8 decembrie este programat un eveniment în cadrul căruia participanţii vor avea posibilitatea de a afla cum pot găti ieftin şi mai eficient.

„În acest spirit, vom găti cu ingrediente locale şi deşeuri minime la evenimentul nostru ‘The Taste of No Waste’! În bucătăria Liceului Economic ‘Berde Aron’ puteţi încerca cum se alcătuieşte un meniu bine gândit şi fără risipă. Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea, locurile fiind limitate (…) Maestrul instructor Muntean Szende Eva şi Bagoly Melinda, fondatoarea Wunderevents, ne vor fi alături să ne ghideze. Meniul este creat de Bagoly Melinda şi Ferencz Julia, bucătari pasionaţi, care vor să introducă consumul conştient în viaţa de zi cu zi”, se mai arată pe pagina effAct.

Aceasta va fi cea de-a patra acţiune organizată în cadrul programului effAct, lansat în luna septembrie.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar cea de-a treia, desfăşurată în luna noiembrie sub genericul „Slow Fashion”, a vizat stoparea cumpărăturilor de haine în exces.

„Prin programul effAct locuitorii oraşului vor avea acces la o serie de evenimente şi facilităţi pentru a adopta obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător (…) effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, au mai precizat reprezentanţii Biroului pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio