Ştiri locale

Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV la Lunga, judeţul Covasna

Doamnele şi domnişoarele din Lunga sunt aşteptate în data de 19 iunie, în intervalul orar 12.00-16.00, la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, la caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin, în curtea Căminului Cultural.

Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte.

Publicitate

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

IMPORTANT

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor puteţi să preveniţi! Testaţi-vă la timp! Fiecare secundă contează!

În judeţul Covasna funcţionează o reţea de screening – Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe – şi 4 centre de recoltare – 2 centre de recoltare organizate la nivelul secţiilor exterioare ale Spitalului de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” Covasna şi 2 centre de recoltare ale Spitalului Municipal Târgu Secuiesc:

– Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe – 0367.730.042/0773.322.633, online pe site-ul spitalului:  www.spitfog.ro/programari-online.

– Spitalului de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” Covasna – 0267.340.008

– Spital Întorsura Buzăului – 0746.493.754

– Spitalului Municipal Târgu Secuiesc – 0744.430.379/0766.701.029

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Publicitate
banner we radio