Ştiri

Teodora, fetiţa de 18 luni a preotului din Araci, are nevoie de ajutorul nostru

Cazul Teodorei, fetiţa preotului din satul Araci, jud. Covasna, ne-a fost adus în atenţie de un prieten de-al unui unchi al fetiţei. N-am ezitat să publicăm un articol despre acest caz, în speranţa că se vor găsi şi printre cititorii noştri oameni care pot ajuta, puţin câte puţin, la adunarea unei sume cât mai mari pentru ca Teodora să poată duce o viaţă normală. Fata are doar 18 luni şi din luna mai totul s-a schimbat în viaţa ei, în urma unor analize ale căror rezultat nimeni nu vrea să-l vadă vreodată: gliom ce porneşte din chiasma optică şi se prelungeşte pe nervii optici, pe hipotalamus şi pe trunchiul cerebral.

Aflăm mai multe din textul postat de părinţi pe blogul creat special pentru această cauză. Redăm textul integral:

Publicitate

„Trecand pe langa centrele de colectare financiara pentru copiii bolnavi de cancer, care aveau tumori, ne uitam, cu regret, dar niciodata nu ne-am gandit ca va fi si copilul nostru unul dintre ei.

Din pacate a venit si pentru noi o grea incercare. Fetita noastra, Teodora, a fost diagnosticata pe data de 12.05.2017 (de fapt aceasta este data RMN-ului), cu gliom ce porneste din chiasma optica si se prelungeste pe nervii optici, pe hipotalamus si pe trunchiul cerebral. Luand legatura cu cativa medici neurochirurgi din tara (Bucuresti, Constanta, Sibiu) ne-au spus ca nu este cazul de operatie. Dumnezeu ne-a scos in cale un grup de mamici de copii cu acealeasi probleme ca ale noastre, si care ne ajuta enorm. Dumnezeu uneste in suferinta!

Povestea noastra incepe pe cand Teodora avea vreo doua luni, cand am observat un nistagmus (Manifestare spontana sau provocata caracterizată prin mişcări involuntare si sacadate de mică amplitudine ale ochilor). Nistagmusul a devenit mai accentuat, in jur de 9 luni, atunci fiind prezent, dar nu permanent, ci la schimbarea privirii (din cate am observat noi). Nu ne mai aducem aminte exact, dar pe la 6 luni obisnuia sa aplece capusorul intr-o parte, iar de pe la 10,11 luni a inceput sa clatine usor capusorul stanga-dreapta (precum ar zice nu), aceasta doar in anumite momente. La un an si patru luni a fost diagnosticata, de oftalmolog, cu nistagmus, iar spasmus nutans era sub observatie.

Initial am inceput consultul oftalmic in Brasov fara a se pune un diagnostic, apoi am fost trimisi la neurologie, medicul intarind parerea oftalmologului ca trebuie exclusa cauza oftalmica a nistagmusului, asa am ajuns la Bucuresti. Aici a fost pus diagnosticul. Diagnosticul medicului din Bucuresti a fost confirmat de o a doua parere de un oftalmolog din Brasov. Oftalmologul din Brasov a recomandat din nou consult neurologic, de unde am primit trimitere pentru un RMN la cap. Fiind racita fata nu s-a putut face anestezie, si am fost nevoiti sa asteptam destul de mult.

Cert este ca pe data de 12.05.2017, in urma RMN-lui s-a descoperit acest gliom. Toti medicii care au vazut rezultatele RMN-ului ne-au spus ca tumora este inoperabila, zona in care se afla este foarte delicata. Unul dintre medici ne-a spus ca sansele fetitei noastre de a se face bine sunt doar la clinica Gustave Roussy, unde foarte multi copii cu acelasi diagnostic au fost tratati cu rezultate exceptionale. Doar pentru a avea o a doua opinie in Franta ne costa consultatia 1000 euro, tratamentul este de lunga durata si cu aparatura care nu exista la noi (Proton Therapy).

Puterea noastra financiara este foarte limitata, si de aceea ne vedem nevoiti sa apelam la orice varianta posibila in vederea gasirii fondurilor necesare tratamentului copilului nostru la aceasta clinica.

Cu multa speranta si dragoste in suflet,

Va multumesc,

 Pr. Coca Filip”

 

Cei care vor să o ajute pe micuţa Teodora o pot face în următoarele moduri:

Parinte Coca Filip : Tel. 0773 886 415

Cont RON Coca Teodora Florina: RO 07 RNCB 0053 1545 4512 0001

Cont Euro Coca Teodora Florina: RO 77 RNCB 0053 1545 4512 0002 (SWIFT: RNCB RO BU)

Fundatia „Bucuria Darului” CIF Ro 32339596, Registrul Asociatiilor si Fundatiilor Brasov: 3 / 01.10.2013, Sediul social: Str.Gospodarilor, nr.5, Brasov, Telefon: 0368 / 465 348

Cont RON IBAN: Ro 34 RZBR 0000 0600 1613 8641

Cont Euro IBAN: Ro 23 RZBR 0000 0600 1613 8645, cod SWIFT: RZBR RO BU

Pentru firme, CONTRACTUL il puteti accesa AICI.

Mai multe detalii despre cazul Teodorei pe blogul creat special AICI.

Publicitate
Publicitate
banner we radio