Ştiri locale

Tendinţă de creştere a economiei judeţului Covasna

Economia judeţului Covasna a înregistrat anul trecut o tendinţă de creştere, relevă o statistică realizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, care va premia joi cele mai performante firme din judeţ.

Preşedintele CCI Covasna, Edler Andras, a precizat că cifra de afaceri realizată anul trecut de firmele intrate în top însumează 4,15 miliarde de lei, respectiv 919 milioane de euro, reprezentând 78,27% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 26,93% faţă de anul 2014.

Pentru al doilea an consecutiv, industria a devansat comerţul, având cea mai mare pondere în economia judeţului, cu o cotă de 41,02%, înregistrând o creştere de 1,87% faţă de anul 2014.

„Toate cifrele, inclusiv cifra de afaceri, profit, salariaţi prezintă o creştere. În ceea ce priveşte cifra de afaceri avem o creştere de la 5 miliarde, la 5,3 miliarde de lei, în ce priveşte profitul avem o creştere de la 386 de milioane la aproximativ 430 de milioane, iar în ceea ce priveşte numărul de salariaţi avem o creştere de la 28.312, la 28.842. (…) Aceste cifre sunt întotdeauna interesante pentru că reflectă tendinţa din judeţul Covasna, care, după cum se vede, este una bună, de creştere”, a declarat Edler Andras.

La ediţia a XXIII-a a Topului Judeţean al Firmelor vor fi premiate un număr de 793 de firme, clasamentul cuprinzând şase domenii de activitate: Industrie, Comerţ şi turism, Servicii, Construcţii, Agricultură, pescuit şi silvicultură, Cercetare, dezvoltare şi high tech.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la un restaurant din Sfântu Gheorghe, iar antreprenorii care vin însoţiţi de un membru al familiei participă automat la o tombolă al cărei premiu este un weekend la Balvanyos Resort.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio