Meteo

Prognoza meteo: Temperaturi scăzute, furtuni şi pericol de inundaţii în următoarele zile

Temperaturile rămân destul de scăzute şi revin furtunile, ce vor acoperi mare parte din ţară. Doar marţi, ploile ne vor oferi un răgaz, în sensul că vor fi puţine şi nu în toate regiunile. Dar de marţi noaptea, furtunile revin şi vor cuprinde toată ţara. Vor fi din nou căderi de grindină, cantităţi de apă însemnate şi pericol de inundaţii.

MARŢI. Vremea va fi răcoroasă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse, mai ales la munte, vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Noaptea înnorările se vor accentua treptat în toate regiunile, iar averse cu descărcări electrice vor fi pe suprafeţe extinse în jumătatea de sud a ţării, unde vor deveni în general moderate cantitativ, şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze mai mari în Dobrogea, precum şi în jumătatea de est a Munteniei, unde la rafală, local, se vor atinge viteze de 50…60 km/h şi de scurtă durată asociat ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade.

Publicitate

MIERCURI. Vremea va fi în general închisă şi rece în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse în toate regiunile şi mai ales în estul şi în sud-estul ţării pe arii restrânse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, local se vor depăşi 20…25 l/mp şi mai ales în sud, în est şi la munte, izolat, 40 …50 l/mp. În Moldova, Dobrogea şi Bărăgan vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile extracarpatice şi în zona montană, cu viteze mai mari în Muntenia, pe litoral, pe crestele montane, zone unde la rafală se vor depăşi trecător 55…60 km/h, şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, uşor mai ridicate, spre 27 de grade, în estul Moldovei şi în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 22 de grade.

JOI. Vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a ţării cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi averse, local mai importante cantitativ şi descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade.

VINERI, vremea se va menţine în general instabilă. Cu precădere în cursul zilei în cea mai mare parte a ţării vor fi înnorări accentuate şi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se mai pot acumula cantităţi mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În weekend, instabilitatea atmosferică se va diminua treptat. Averse şi descărcări electrice vor mai fi local în prima zi, apoi doar izolat. Temperaturile vor continua să fie uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a intervalului.

 

Publicitate
banner we radio