Meteo

Prognoza meteo. Temperaturi în scădere şi posibile ploi la sfârşitul săptămânii

VINERI. Deși în scădere față de ziua anterioară în regiunile intracarpatice, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice datei, în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări, mai accentuate ziua în vest, nord-vest și în centru, iar noaptea cu precădere în jumătatea sud-vestică a teritoriului, unde local și temporar va ploua. Pe spații mici, mai ales în zona montană se vor acumula cantități de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat.

SÂMBĂTĂ. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, chiar dacă în centru, sud și est vor marca o scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, ziua local în regiunile sudice și pe spații mici în rest, iar noaptea pe arii restrânse îndeosebi în nord și centru. Izolat se pot acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice. Temperaturile maximele vor fi cuprinse între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

DUMINICĂ. Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele sud-vestice. La munte, în a doua parte a intervalului, în special în zona înaltă trecător vor fi posibile precipitații și sub formă de lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 15 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

LUNI. Vremea se va ameliora sub aspectul distribuției ploilor și se va încălzi ușor, urmând astfel a se înregistra temperaturi în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, pe arii restrânse, ziua îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 11 grade.

De MARŢI, vremea va intra într-un proces de răcire, ce va conduce la înregistrarea unor valori termice mai coborâte decât cele specifice perioadei. Temporar va ploua, în special, în vest, centru și nord.