Ştiri locale

TEGA reia acţiunile de colectare a deşeurilor din sticlă sau cele electronice

Din cauza pandemiei, anul trecut TEGA a fost nevoită să suspende programul de colectare a deşeurilor din sticlă sau cele electronice.

„Atunci am fost nevoiţi să suspendăm acţiunile care erau planificate, dar din fericire anul acesta putem să ajungem la oameni la timp. Pe 16 martie, vom fi la dispoziția locuitorilor din Micfalău şi Bixad”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Publicitate

În cadrul programului de colectare a deșeurilor, locuitorii vor primi 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de sticlă depusă, iar valoarea deșeurilor electronice va fi scăzută din factura lunară, însă TEGA va ridica gratuit şi piese vechi de mobilier, anvelope uzate sau alte obiecte de mari dimensiuni.

Primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc, a spus despre acțiunea care are loc de două ori pe an: „Dacă nu ar exista acţiunea de colectare a deşeurilor, mobilierul, televizoarele, aparatele de radio vechi ar fi undeva în pădure sau în albia unui pârâu! Cu această acţiune, TEGA ia o povară uriașă atât de la natură, cât și de la autorităţile locale.”

Conform planurilor, colectarea sticlei va avea loc în Sfântu Gheorghe în mijlocul lunii aprilie, însă mobilierul vechi și deșeurile electronice pot fi predate oricând la Centrul de colectare din strada Energiei. De asemenea, TEGA va colecta piese mai mari de mobilier vechi și articole electronice de la scara blocurilor sau intrarea caselor particulare după o programare telefonică prealabilă.

Informații pot fi solicitate și prin telefon la 0267 310 123.

Program: https://www.tega.ro/file/program-de-colectare-deee

TEGA

Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio